Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért nem fogadja el a lányegé...

Miért nem fogadja el a lányegér a fiút? :S

Figyelt kérdés
Volt eddig egy lány táncolóegerem.Ma vettem mellé egy fiút is,hogy legyen szaporulat(a picik elhelyezését meg tudom oldani,már előzőleg lebeszéltem egy állatkereskedésessel,és azt mondta szívesen beveszi a kicsiket.) Már csak az a baj hogy a lány nagyon fél a fiútúl,ha hozzáér vagy valami elkezd cincogni.Most is együtt vannak nem bántják egymást,csak ha a fiú elkezdi zakléatni akkor cingog,de nem bántja.Szóval nem bántják egymást,csak nem akarnak pározódni.Biztos hogy mind a kettő ivarérett.Valaki tud valamit hogy mit tegyek?
2010. nov. 10. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:

HA tuti,hogy fiút vettél és mindkettő elég idős akkor csak várj míg megszokják egymást.

Bár megjegyzem szerintem nem kellene kicsikiet ˇgyártaniˇ

de ez csak az én véleményem.

2010. nov. 10. 18:48
 2/10 A kérdező kommentje:

Már annyira nem is veszekednek.

Háát..én azért szeretnék kicsiket,mert itt nyíregyházán ahol lakom nagyon ritka.1 napot kellet járnom még találtam egy egeret.Mondjuk összesen van itt vagy 10 állatkereskedés nyiregyen belül és 10ből 1be volt.MOndták az eladók hogy csak ritkán szoktak érkezni..És amúgy nem a pénzt látom benne,mondtam is az állatkereskedésesnek hogy nem kérek érte pénzt.Ő meg mondta hogy jóó..de akkor mindg vigyek kaját meg forgácsot nekik tőle ingyen :)

2010. nov. 10. 18:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Türelem, össze fog az jönni. :D

Tudom, már több, mint 10 éve tartok táncikat. Hamar összeszoknak, és általában este van "akció". A fiú pedig, ha kicsit is életrevaló, addig nem adja fel, míg nem sikerül összehoznia a kicsiket. :D

Itt egy-két tanács a tartásukról:

[link]

2010. nov. 10. 19:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Azt szeretném még kérdezni..hogy nincs valami kép v valami hogy meg tudjam különböztetni a nemeket?mert egyre gyankszok hogy mindkettő fiú :S
2010. nov. 11. 18:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Neten találtam képet fiú (nem tánci) egérről.

[link]

2010. nov. 11. 22:45
 6/10 A kérdező kommentje:
Óköszönöm. öö 2 fiút vettem,de már van lány iis de nem nagyon csinálnak semmit.De ez már tuttii h lány. Csak lennének babák.Annyira szeretném.Most éppen alszanak.Együtt.hárman :D
2010. nov. 12. 18:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Figyeld azért majd őket, mert két fiú gyakran összeveszik egy lányon! Nehogy megtépjék egymást! (Nekem volt már, hogy kicsit későn adtam le a kicsiket, és az apa olyan csúnyán összeveszett az egyik fiával, hogy szegény kisegér másnap belehalt a sebeibe... :( )
2010. nov. 13. 10:45
 8/10 A kérdező kommentje:

Oks figyelek.

És amúgy észre lehet venni ha "akcióznak" ?:D

V ha este csinálják akk nem is lehet észrevenni,csak annyit h gömbölyödik a lány?:)

2010. nov. 13. 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyi ideig maradsz fent este. Akciózni olyan 9-10 körül kezdenek el, eleinte a nőstény kéreti magát, ilyenkor "csipog". Ha nézed, akkor azt látod, hogy a hím kergeti, és mikor utoléri, a nőstény ad neki pár pofont és a hátára fekszik, hogy a hím ne tudjon rámászni. Akkor a hím elkullog, eszik vagy iszik, vagy tisztogatja a kényes részeit. A kergetőzés megismétlődik több tízszer, de a nőstény egyre kevésbé tiltakozik, végül rá tud ugrani a hím, és akkor... De ezt is többször elismétlik egy este alatt. Másnap már nyugi van, egészen három hétig, akkor a nőstény már csak gömbölyödik. Viszont egyből ellés után újra fogamzóképes, és nem is kéreti magát annyira, így ha együtt van a hímekkel, akkor bizony három hetente lesznek kicsik. Ez a nőstény számára megterhelő, rövidebb ideig fog élni tőle. Viszont ha kiveszed a hímeket, mikor már látszik a nőstényen, hogy bármelyik nap lefialhat, akkor a nőstény az újabb akciónál megint erősen kéreti majd magát. Viszont nem tudom, hogy a hímek, ha a nősténnyel maradnak, nem eszik-e meg a kicsiket, mert nem tudják eldönteni, hogy az övék-e. A nem saját kölyköt előszeretettel elfogyasztják... Viszont ha meg kiveszed a hímeket, és csak később teszed vissza, akkor is figyelj oda, hogy ne bántsák a kicsiket.

Szerintem a legjobb megoldás most az lenne, ha szereznél egy másik nőstényt is. Ha tudsz...

Egy rossz hírem van: sajnos a fiatal nőstények első alma általában mindig áldozatul esik a szülőknek, de a másodikkal már nem lesz gond. :D

2010. nov. 14. 14:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Háát eddig nem láttam őket hogy csináltak volna bármit.Az biztos már hogy 2 lány van meg egy fiu :D De..hát nem tudom.Ugy szoktak cincogni meg ilyenek..de nem láttamm ég az akciót :S
2010. nov. 16. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!