Két tengerimalacom közül az egyiket szerdán mütötték, mert az oldalán kinött egy ilyen daganat féle. Folyt. Lent. (teszek egy kérdöjelet különben nem fogadja el :D? )
Figyelt kérdés
Amíg a varratokat ki nem szedik , addig külön kell öket tartani. Eddig a fürdöszobában voltak és most betettünk egy ketrecet a "beteg malacnak", hogy azért lássák egymást, de ne legyen semmi probléma a varrattal illetve a sebbel. kb 10 nap múlva szedik ki a varratot, és a kérdésem az lenne, hogy a nagyobbik malac aki szabadon járkálhat a fürdöben, nem fogja a kissebbet bántani miután kiengedjük? Csak azért mert most látja hogy be van zárva a kissebb és nem fogja ugy érezni, hogy itt ö a nagyur? Eddig jol megvoltak nem bántották egymást. Ha kiengedjük majd, ugyanugy elfogadja mint eddig, vagy nem? Amúgy két nöstényröl van szo.2010. jan. 3. 00:35
1/5 anonim válasza:
Az állatok észre veszik sztem, ha beteg a társuk. Nálam is volt ilyen helyzet. A beteg malacot sosem bántották, inkább annyira fura látvány volt nekik, hogy közelébe se mentek. Minden állat közt meg van a hierarchia. Ők már az elején eldöntik melyikük a domináns, ki van a másik felett. Sztem ez nem fog változni akkor sem, ha a meggyógyult kismalac újra a társa mellett lesz. Azt meg, h bántaná, semmiképp se gondolnám. Biztos megszimatolja, hogy ugyanaz-e a szaga a másik malacnak, utánna pedig minden úgy lesz mint eddig volt. De igazából minden kismalac más és más, lehet másként reagál az adott helyzetre. Mindenképp figyeld, mikor összeeriszted őket, hogy mi történik. Remélem ugyanúgy fog vele viselkedni, mint azelőtt. 23/L.
2/5 anonim válasza:
Ja még annyit az első kommenthez, amikor az én malacaim külön vannak, "sírnak", ui-znak, keresik egymást, nagyon rossz nekik, ha nincs meg a társuk (ha pl. egyiket beviszem a szobámba). És mikor visszakerül, annyira tudnak örülni egymásnak, berregnek, ugrálnak egyhelyben._DD
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, az elején persze figyeljük majd hogy hogy viselkednek, de akkor valoszinüleg nem lesz semmi baj.
2010. jan. 3. 11:13
4/5 anonim válasza:
Nekem is két lány tengeri malacom volt és az egyikkel nekem is ez lett ugy vettük észre,(hogy van ez a daganat rajta) ,hogy a másik tengerimalac jelezte.és ő nyalogatta neki meg minden.Mi is rögtön elvittük állatorvoshoz és azt mondta ,hogy tul kicsi a mütétbe belehalna de ha nem mütetjük meg ugy is. El kellet altatni.Azután nagyon szomoru volt mindig a másik. szoval ezzel nem lesz gon hidd el.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Nekünk is mondta a doki hogy kockázatos ilyen kis álatoknál a mütét, nem is maga az hogy kiszedik neki a daganatot, hanem az elején az altatás. De jó dokink van és nem történt semmi baj. Amugy részvétem a kismalacodnak... :(
2010. jan. 3. 12:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!