Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hány tengerimalac kell egy...

Hány tengerimalac kell egy tenyészet alapításhoz?

Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 14:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát én nem vagyok tenyésztő, de jártam egy kisebb tenyészetben. Ott törzskönyvezett, fajtatiszta perui tengeriket lehetett venni. Nem számoltam, de olyan 10-15 malac lehetett. Az a fontos, hogy ne keverd össze a tenyésztést a szaporítással. Amilyen malik a kereskedésben vannak, azok csak szaporított, keverék malacok. A tenyésztő tisztában van a genetikával, a jó szőrminőséggel, tud segíteni a szülésnél, mert elég képzett hozzá. A legtöbben külföldről hoznak be fajtatiszta röfiket, hogy friss legyen az állomány és elkerülhessék a beltenyésztést, ami ugye igen káros lehet az utódok egészségére éppúgy, mint az embernél. És akkor még nem beszéltünk különböző anyagi vonzatairól a dolognak, mert speciális tenyésztői táp kell nekik, nem bolti, megfelelő tartási körülmények, rendszeres állatorvosi kontroll, és még kismillió egyéb költség. Ha tehát ebbe valóban bele akarsz vágni, javaslom, hogy érdeklődj több tenyésztőnél, miként működik ez a dolog a gyakorlatban.
2010. nov. 7. 15:27
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt kérdezhetsz nagyon jó oldal,van pár tenyésztő is,főleg "Ricanta"-t ajánlanám,ős szinte mindent tenyészt (és nem szapórít),nekem egértenyészetem van,mi nem adunk nekik minőségi tápot,de nem is a legolcsóbbat természetesen,viszont vitamincsepp az kell,főleg tengerimalacoknak!(Mivel nem tudnak C-vitamint előállítani,pont úgy mint mi emberek),illetve amit előző válaszoló leírt az minden igaz,főként az hogy próbáld meg külföldről beszerezni,vagy legalábbis ne abból a városból ahol laktok,ugyanis a beltenyészet nagyon veszélyes!

2010. nov. 7. 16:43
 3/3 anonim ***** válasza:

JA,és a kérdésre nem is válaszoltam:nincs nagyon számhoz kötve lehet 2-3 tenyészpár is tenyészet,meg lehet 100 tenyészpár is tenyészet :-)

Előző voltam

2010. nov. 7. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!