Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tegyek? Szóval szeretnék...

Mit tegyek? Szóval szeretnék egy hörcsögöt de a szüleim nem engedik.

Figyelt kérdés
Arra is gondoltam hogy megveszem titokban. Szerintetek ez jó ötlet? Ti mit tennétek?
dec. 28. 16:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
hat en eleg reg voltam tizeneves, nem tudom mi szokas mostanaban de nekem azert idonkent bejottek a szuleim a szobamba...
dec. 28. 17:40
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

2, az a tengerimalac.

Hörcsög párban vagy verekedik, vagy eszetlenül szaporodik.

Ne vigyél haza meglepetés állatot, mert majd meglepetésből tűnik el, úgy ahogy jött.

dec. 28. 17:44
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

Akkor tartson tengerimalacot.

De ha volt már hörcsöge... miért is nem engedik újra?

dec. 28. 17:55
 14/22 anonim ***** válasza:
50%
Volt 2 hörcsögöm is régen szerettem őket meg gondoskodtam róluk,de így visszagondolva semmi jó nincs bennük.Te is hamar megunnád. Megértem a szüleidet,hogy nem akarnak
dec. 28. 18:08
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Várd meg amíg a szüleid megengedik.

Egy állat tartás nem titkos akció hanem hatalmas felelősség.

dec. 28. 18:15
 16/22 anonim ***** válasza:
64%
10-es vagyok. Amúgy hol tartod majd? A zsebedben? mert azért a ketrec jó esetben is egy 30×40×25(ez ilyen saccperkb méret) és nem hiszem hogy el tudnád rejteni... +ha meghal akkor hova rakod? Ott rohad majd a basementben? :D
dec. 28. 18:23
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Imádom ezeket a "mit tegyek, hogy megengedjék" típusú kérdéseket. Mert teljesen más a teendő, ha mondjuk gazdagok vagytok, de anyád fél a rágcsálóktól, vagy ha annyira szegények a szülők, hogy felelős emberként anyagilag nem tudják bevállalni a kisállatot (mivel a hörcsögnek is szüksége van állatorvosi ellátásra, megfelelő lakhelyre, alomra, eledelre, stb.). A kérdés az, hogy miért nem engedik, csak ennek ismeretében lehet választ adni.

Mert mondok egy példát. Kisgyerekként volt benti macskánk. Én mint kisgyerek nem ismertem a lehetőségeket, a szüleim macskaalomnak egy fedetlen fémtálcába raktak udvarról szedett homokot a fürdőszobába. Majd sajnos a macska fiatalon meghalt és onnantól kezdve hiába akartam macskát, a szüleimnek mindig az volt a kifogása, hogy a macska büdös állat, ürülékszagú lesz a lakás, átveszik a ruhák, stb. De miért volt büdös? Mert udvarról szedett homokba fedetlen tálcába ürített a macska. Erre mi a megoldás? Zárt alomtálca szagmegkötő alommal, esetleg aktívszenes szűrővel és már nem ürülékszagú a lakás. És tényleg nem volt annyira büdös, mint az udvarról szedett homok, csak a szüleim előtte nem ismerték ezt a technikát.

Ha anyád szerint büdös, akkor meg kell mutatni, hogy hogyan lehet őket megfelelően almozni és bizonyítani, hogy meg is fogod csinálni. Ha a szüleid úgy gondolják, hogy mindenféle halálos betegségeket terjesztenek, akkor vidd el őket állatorvoshoz beszélni róla. A megoldás attól függ, hogy miért nem engedik, hogy legyen.

dec. 28. 18:30
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"mert azért a ketrec jó esetben is egy 30×40×25"

A törpehörcsögnél 80cm*50cm, az aranyhörcsögöknél 100cm*50cm alapterületű ketrec a minimum. Azt biztos hogy nem fogod tudni a ruhásszekrényben elrejteni. Plusz ekkora ketrecbe almot be- és kicsempészni, takarítani az alomtálcát, kaját ki-be hordani, esetleg elnyomni a motoszkálás zaját (a hörcsög felesleges stresszelése nélkül) sem igazán könnyű titokban. Aztán a költségeket valakinek fizetnie kell, gondolom nem az általad munkával megkeresett pénzből lenne letartva az állat, hanem a szüleidtől kellene kérni. Állatot nem lehet a háztartás többi tagjai elől eltitkolva tartani, főleg gyerekként.

Dzsungáriai törpehörcsög:

[link]

Szíriai aranyhörcsög:

[link]

dec. 28. 18:38
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

#18 vagyok

És azt még megjegyezném, hogy a kiadásoknál nem arra kell gondolni, hogy megveszed a legolcsóbb magkeveréket, amire hörcsög van rajzolva, hanem például egy 80cm*50cm-es ketrec 20-30 ezer forintnál kezdődik, az állatorvosi alapvizsgálat 8-10 ezer forint és így tovább.

dec. 28. 18:42
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

18/19-es, nekünk ekkora van: [link]

És mi sosem vittük állatorvoshoz, egyszer valami irritálta a szemét és kaptunk cseppet az állatboltban, egyébként mindig egészséges volt. Sajnos élete vége felé egyre betegebbek, mind3 régebbi hörimnek hullott a szőre olyankor, meg nagyon gyengék , inaktívakvlette

dec. 28. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!