Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi lehet a baj? Hogyan...

Mi lehet a baj? Hogyan kezeljem? (Tengerimalac)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A tengerimalacomon nem rég észrevettem egy ilyen sebet, amit véresre kivakart... ez valami parazita lehet? Vagy csak megsérűlt? Ahol ez van ott nincsen szőr, csak az enyhén véres, bőrdarabos bőrfelület. Az a gond, hogy ez több helyen is van neki: A jobb vállán, és a másik vállán is. Most lesz decemberben 2 éves.

A válaszokat előre is köszönöm!! Privátokat nem kérek.

dec. 1. 17:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem tudjuk mi az, leginkább semmit se csinálj azon kívül hogy állatorvoshoz viszed.
dec. 1. 17:14
 2/9 A kérdező kommentje:

1-es köszi a válaszod!

Már vittük egzotikus állatorvoshoz. De kiröhögött minket, hogy emiatt elhoztuk hozzá a malackámat. Nem csinált vele semmit, pedig nem néz ki jól a sebe...nagyon aggódok miatta

dec. 1. 17:19
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Az állatorvos a kompetens személy, itt laikusok vannak, illetve bárki bárminek beállíthatja magát, mivel ez egy anonim oldal. Az állatorvos nem véletlenül tanul olyan sokáig. A kiváló emelt szintű biológia és kémia érettségi után még 5,5 év az általános állatorvosi és utána szakosodnak, mivel a szakma igen bonyolult.

Ráadásul a tengerimalacokhoz az egzotikus szakállatorvosok értenek, aminek igen egyszerű oka van: a fajok anatómiailag és biokémiailag elérnek egymástól. Egy tengerimalac jobban különbözik egy kutyától, mint az embertől, ezért szakterületek vannak, egy-egy állatcsoportra specializálódnak az állatorvosok.

Egyébként az általad leírtak alapján ez lehet állati élősködő (bolha, atka, stb.), gomba, bőrgyulladás, vagy egyéb, aminek kezelése mind-mind mást igényel, a megfelelő kezelés kiválasztásához pedig akár laborvizsgálat is kellhet.

Szóval kérlek vidd el állatorvoshoz.

dec. 1. 17:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 vagyok:

Bocsánat, nem láttam a #2-es kommented, mielőtt elküldtem. Ha az egyik orvos nem kezeli a problémát, akkor másikat kell keresni. Nem tudom, hogy kinél voltatok, de ha egy látható problémával rendelkező állatot röhögve elküld, akkor ahhoz nem is szabad visszamenni.

dec. 1. 17:23
 5/9 anonim ***** válasza:
26%

Csodálom hogy vannak még kérdések ebben a témában, mikor a válasz mindíg ugyan az: állatorvos.

Ha bőrdarabos horzsolásos sérülés akkor valószínűleg valami felsérti amit használ, szerintem a "mókuskerék".

dec. 1. 18:13
 6/9 anonim ***** válasza:
91%
Hogy röhöghet ki az orvos amikor ezzel megkerestétek? Felelőtlen, komolyan.
dec. 1. 19:45
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös!

Már vittük, de mintmár mondtam, kiröhögtek, és azt mondták hogy semmi baja...

És képzeld, nem mókuskerék okozta, mivel az én tengerimalacomnak nincs mókuskereke. És egyébként a tengerimalacoknak nem is lehet mókuskereket adni, mert beletörhet a gerincük.

dec. 2. 14:53
 8/9 anonim ***** válasza:
62%

5-ös vagyok kérdező, éppen azt méltattam hogy mindíg minden kérdésre ugyanaz a válasz. így nem elég hogy természetes lepontozást megkapom az állatorvosozóktól, de még tőled is mert nem érted...

Ezekután van egy sejtésem miért röhögtek ki és az nem a tengerimalac.

dec. 2. 14:57
 9/9 A kérdező kommentje:

Rendben, bocsánat...

Azért köszönöm a válaszokat!

dec. 2. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!