Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ez mitől van? Bosszantó és...

Ez mitől van? Bosszantó és undoritó!

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy a hörcsögeim kajáját mindig ellepik ezek az undoritó kukacok bogarak stb.

Pár hete fel akartam bontani a hörcsögeimnek egy új tápot, és amikor felbontottam láttam hogy ott figyel a dobozban vagy 5 kukac meg hasonlók! Na azonnal dobtam is ki a nagy kukába. Aztán tegnap adni akartam a höriimnek kaját és látom hogy ez is tele van bogarakkal meg kukacokkal.

Mitől van ez? Nem értem. Pedig nem is ilyen gagyi kaját veszek hanem 800-900 ft-os magvakat szoktam venni. Nagyon bosszantó és sajnálom kidobni azt a drága kaját.

Szét néztem ott ahol tárolom a magvakat meg ilyeneket, de semmi bogarat vagy hasonlót nem láttam a szekrényben.

Már alapból igy gyártják őket csak később kelnek ki ezek az izék?

Nálatok is volt már ilyen? Mit tehetnék ellen?

Előre is köszi.

2010. nov. 5. 15:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az állatkereskedésben megmolyosodott. Mi is csak néztünk egyszer, hogy honnan jönnek az előszobába a kukacok, mire megtaláltuk a papagájkaját, ami teli volt velük.
2010. nov. 5. 15:29
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen,kitudja mióta áll ott abban a dobozban,nézd meg máskor,mikor csomagolták:)
2010. nov. 5. 15:36
 3/12 A kérdező kommentje:
köszi nektek.
2010. nov. 5. 15:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem a degukajában volt. Érted, belenyúlook kiveszek egy marokkal és ott vannak a tenyeremben... sikítottam és eldoobtam a kaját XD
2010. nov. 5. 18:26
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem a papagájkaja molyosodik azaz kukacosodik be állandóan. Azt tanácsolták, hogy használat előtt, illetve a használatig tartsam hűtőben (befőttesüvegben, jól zárható dobozban, hogy százaz maradjon) a kaját. Bevált.
2010. nov. 5. 18:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Vettünk egy nagy fémdobozt (kifejezetten táp tartására valót) és egyből átöntjük a megvett tápot, de szerencsére nekünk még nem volt ilyen problémánk.
2010. nov. 5. 19:36
 7/12 anonim ***** válasza:

A magok gyakram molyosodnak. Nálam az a ritka, mikor nincs benne egy-két moly. Ettől még a tápot nem kell kiönteni. Én pl tettem fel egy szexferomonos molycsapdtát, abba beleragadnak és kész. Egy-két moly repked néha csak a lakásban pedig sok tápot tartok.

Azt tudod tenni ellene esetleg, hogy a boltban megnézed a polcokat, ahonnan leveszed a tápot. Általában ahol a boltban van moly, akkor az onnan származó kajában is lesz. Ezért én C*ra T*sco, stb helyeken alapból nem veszek dobozos tápot, mert ott gyakran molyosodik.

2010. nov. 5. 21:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi :D A fémdobozosat kipróbálom:D
2010. nov. 6. 13:19
 9/12 anonim ***** válasza:

Én már kb fél éve ezzel szenvedek csak patkány kajával. Már nem bírtam anyagilag a dolgot és áttértünk dugósított tápra. Mivel höriknél nem hinném, hogy lenne ilyen ezért kettőt tehetsz-mivel így is úgy is csurom bogár minden eledel, széna stb-:

1. hazaviszed és ha bogaras akkor visszaviszed és kéred az árát -itt ugye nem vagy előrébb, mert kaja még mindig nincs viszont a lóvéd megmaradt-

2. hazaviszed és egyből be egy pár órára a mélyhűtőbe vagy pár percre a sütőbe. Miután kimúltak a dögök akkor belerakod egy fém vagy bármilyen dobozba ami nagyon jól zárható. Itt már csak az a gond, hogy a bogarak ürüléke ugyanúgy ott marad a kajában, szóval nem tiszta eleséget kap a kis kedvenc.

Egyébként a másik nagy táp-probléma, hogy gombás lehet a magkeverék ami simán kinyírja a rágcsálódat.

A gyártók fosnak bele az egészbe, undorító körülmények között gyártják, csomagolják, tárolják az eleségeket, a boltosok meg szitkozódhatnak, mert így ki akar tápot venni? Én kb 5000 forintnyi táp és széna kidobása után döntöttem a dugósított táp mellett. Kiadós, biztonságos és minden benne van amire szüksége van a kisállatnak. Ebbe is belemászhat bogár, de csak ha rosszul tárolod. Ráadásul király fogkoptató.

Csak hát ugye hörcsögnél nem biztosan jó ötlet a dugó, mert lehet nagyon felfújja. Próbálj utánanézni hátha nekik is lehet ezt enniük vagy van direkt höriknek való dugó.

Minden jót!

2010. nov. 6. 15:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Inkább ne vegyél tápot etesd azzal amit te eszel v.csinálj májassal v.májkrémmel töltött szalámit próbáld ki és írj ha siker v.ha nem palfimargit@gmail.com
2010. nov. 24. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!