Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tehetnék a törpehörimért?

Mit tehetnék a törpehörimért?

Figyelt kérdés
Van egy fiú törpehörcsögöm. Jól elvolt magában, sokszor kivettem, szelíd és egészséges volt. Aztán úgy gondoltam, hogy veszek mellé egy nőstényt, szeretnék egy-két almot. Vettem egy kis fiatalt, egyből összebarátkoztak (bár a lány az elején félénk volt, a fiú egyből szagolgatta, pucolta a bundáját, stb.), lett 3 alom. Azokat elpasszoltam gond nélkül, aztán helyhiány miatt (kisebb lakás) a lányt is elajándékoztam ketreccel együtt (miután a harmadik alom is felnőtt, szétválasztottam a szülőket). De ahogy elvettem, a fiú bevadult, étvágytalan lett, most kórosan sovány, csont és bőr, állandóan rágja a rácsot, harap, nem lehet kivenni, akkor is csak szökne, és nagyon agresszív. A legjobb tápot kapja, szárított garnéla és marhahús van benne, de rendszeresen adok neki fehérjét, sajtot, esetleg főtt húst is, gyümölcsöt, zöldséget, de alig eszik. A fiú hörikkel nem jön ki jól, de nem akarok lányt betenni mellé. Mókuskerekezik éjjel-nappal (persze többnyire éjjel) és rágja a rácsot, nem érzi jól magát. Mit tehetek érte?
2010. nov. 5. 13:05
1 2
 11/14 Viki233 ***** válasza:
remélem csak az a baja h kanos kicsit:D
2010. nov. 5. 13:31
 12/14 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy felkeresek egy állatorvost. Nem szeretném, hogy meghaljon. :-(
2010. nov. 5. 13:56
 13/14 Viki233 ***** válasza:
az a gond h ha tényleg van vmi baja nem tudsz tenni semmit sajnos.ezek a kis hörik már nagyon belterjesek(onnan tudom h én is akartam és mikor megtudtam h milyen keveset élnek és h miért hát kiakadtam és meggondoltam magam,nem akarok szomorkodni,mert nagyon megviselne az elvesztése)és ezért kapnak el hamarabb betegségeket meg ezért mennek el hamarabb:S
2010. nov. 5. 14:42
 14/14 Norczy ***** válasza:

hát igen. Ahogy leírtad nekem is az ugrott be elsőre hogy már nem fog sokáig élni a hörid.

Nekünk is ezt csinálta: éjjel-nappal kerekezett, lefogyott, alig evett. Mi azt hittük a sok kerekezéstől fogyott le, kivettük tőle->tiszta idegbeteg lett. Visszaraktuk a kereket. Utána már csak a kásás almát ette és utolsó nap (szó szerint) kb 24 órán át tekert, mint aki kiélvezte utolsó óráit.

Most 2 év után már sajnos a másik törpém elvesztésén agyalok, mert elkezdett ritkulni a bundija, hályog lett a jobb szemén, sebes a bal füle és magához képest rengeteget van fenn napközben. Minden nap kiveszem akár 10szer is hogy érezze szeretem és mellette vagyok.:(

De megérne 1 próbát hogy új nőstényt tegyél be mellé. Amúgy mennyi idős a hörid?

2010. nov. 5. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!