Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit tehetnék a törpehörimért?

Mit tehetnék a törpehörimért?

Figyelt kérdés
Van egy fiú törpehörcsögöm. Jól elvolt magában, sokszor kivettem, szelíd és egészséges volt. Aztán úgy gondoltam, hogy veszek mellé egy nőstényt, szeretnék egy-két almot. Vettem egy kis fiatalt, egyből összebarátkoztak (bár a lány az elején félénk volt, a fiú egyből szagolgatta, pucolta a bundáját, stb.), lett 3 alom. Azokat elpasszoltam gond nélkül, aztán helyhiány miatt (kisebb lakás) a lányt is elajándékoztam ketreccel együtt (miután a harmadik alom is felnőtt, szétválasztottam a szülőket). De ahogy elvettem, a fiú bevadult, étvágytalan lett, most kórosan sovány, csont és bőr, állandóan rágja a rácsot, harap, nem lehet kivenni, akkor is csak szökne, és nagyon agresszív. A legjobb tápot kapja, szárított garnéla és marhahús van benne, de rendszeresen adok neki fehérjét, sajtot, esetleg főtt húst is, gyümölcsöt, zöldséget, de alig eszik. A fiú hörikkel nem jön ki jól, de nem akarok lányt betenni mellé. Mókuskerekezik éjjel-nappal (persze többnyire éjjel) és rágja a rácsot, nem érzi jól magát. Mit tehetek érte?
2010. nov. 5. 13:05
1 2
 1/14 Viki233 ***** válasza:
lehet h szerelmes volt a lány höribe és most mérges rád h elválasztottad őket egymástól...
2010. nov. 5. 13:09
 2/14 Pro Patria válasza:

Te örülnél, ha elvennék a társat az életedből?

Minden társasági lényre igaz, hogy egyedül nem érzi jól magát. Ha egész kicsikorától egyedül tartották, megszokja, de amint társat kap (akin ki is élheti a hormonjait), nem tud másként élni.

Az elefánt például heteken belül elpusztul, ha ivaréretté válik, és nem talál nőstényt.

Nem véletlenül olyan nagy öröm, ha az állatkertben megszületik egy élőlény.

Szerintem adj neki nagyobb terráriumot, tegyél bele mindenféle természetben található tárgyat (kis tál víz a földbe ásva, növények, kövek, fadarab) és rakjál mellé egy nőstényt. (Akár hálóval különválasztva a terrárium egyik-másik oldalát köztük.)

2010. nov. 5. 13:13
 3/14 anonim ***** válasza:
sürgősen rakd vissza a lányt vagy vegyél mellé egy fiút
2010. nov. 5. 13:14
 4/14 Viki233 ***** válasza:
hülyexD fiút miért?xD
2010. nov. 5. 13:15
 5/14 A kérdező kommentje:
Mindenhol azt hallani, hogy a hörik nem társas lények. Úgy is vettem a lányt, hogy valószínűleg ki nem állhatják majd egymást, és akkor külön lesznek tartva. De azt a tanácsot nem fogadom meg, hogy hálóval válasszam el őket egymástól. Ha belegondolsz, hogy ott van mellette a nőstény, érzi a szagát, és nem kaphatja meg... Az rosszabb, mint így, hogy egyedül van. A fiúkat nem bírja elviselni. Kiheréltetem, vagy nem tudom... :D Nagyon sajnálom szegényt. De nem szeretnék több almot. Írjatok nyugodtan, ha van más ötletetek! Köszönöm az eddigi válaszokat!
2010. nov. 5. 13:20
 6/14 A kérdező kommentje:
Amúgy légyszi ne hülyézzétek le egymást a véleményükért!
2010. nov. 5. 13:22
 7/14 Viki233 ***** válasza:
megszabadítanád a férfiasságától? van neked szíved?:D ne légy gonosz, inkább szerezz be neki egy csajt oszt jóccakát:Dtuti megnyugszikxD vagy lehet széttépixD
2010. nov. 5. 13:22
 8/14 Viki233 ***** válasza:
én nem gonoszságból hülyéztem le, hanem mert olyan beszólása volt és jót nevettem rajta:D
2010. nov. 5. 13:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnálom, de szerintem meg fog halni a hörid:(

Nekünk is ez volt előtte mindig,megritkult a bundájuk, sokat fogytak, aztán vége lett..:/

2010. nov. 5. 13:24
 10/14 Pro Patria válasza:
Hát rendben, igazad lehet, ne válaszd el hálóval, de azért szerezz be egy csomag höri-gumit..:)
2010. nov. 5. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!