Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Néhány nyuszis kérdés?

Néhány nyuszis kérdés?

Figyelt kérdés

Most tartok életemben először nyuszit. 2 lány törpenyulam van. Viszont azt nem tudom, hogy most hogy jön a hideg idő, mit tudnék csinálni hogy ne fázzanak majd? Lakásban laknak, a ketrecük az én szobámban van, de vannak minden nap kiengedve is. Hideg időben ti nappal, ha nincs otthon senki felkapcsolva hagyjátok a fűtést, hogy ne fázzanak? Mert esetleg erre gondoltam, hogy nappalra akkor visszazárom őket a ketrecbe és abban az egy szobában felkapcsolva hagyom a fűtést. De akkor meg nagyon magas lesz a számla, nem? Vagy gondoltam még arra is, hogy a "házikójukba" (a ketrecen belül ilyen bebújós rész) teszek be néhány rongyot, amivel be tudnak kuckózni, csak akkor meg azt nem eszik meg? Aki tart nyuszit az hogy oldja ezt meg?

A másik pedig, hogy jelenleg csak abban az egy sarokban van nekik pellett a ketrecben, ahova járnak végezni a dolgukat. Viszont ma szembejött velem egy oldalon, hogy nem szabad hogy a műanyag ketrecen ugráljanak mert nem tesz jót lábuknak és kell alájuk valami pléd. Ti mit használtok ami jó alájuk és nem is szedik ki a helyéről?

Köszi ha segítetek, igyekszek hamar belejönni a nyúltartásba :)

szept. 26. 22:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem Budapesti vagyok, Debrecenben 30-35ezer volt a bak nyuszi ivartalanítása, a nőstényé 35-40 körül volt. Egzotikus állatorvoshoz kell vinni, mert a nyulak egzotikus állatok! Hallottam pestiektől hogy az Exo pet nagyon jó hely, szerintem menj el és kérdezd meg esetleg náluk.
szept. 27. 17:36
 12/13 anonim ***** válasza:
A hobbi célból tartott nyulak esetében mindig fel kell merüljön az ivartalanítás lehetősége. Az ivartalantás nem csupán azért fontos, hogy megelőzzük a nem várt szaporulatot! A nőstény nyulak esetében az ivartalanítás kulcsfontosságú a későbbi ivarszervi (főleg daganatos) elváltozások megelőzésében.
szept. 27. 17:38
 13/13 anonim ***** válasza:
58%

Az én nyuszim tökéletesen érzi magát a műanyagon, a háza alatt kibéleltem egy kevés szénával, hogy bekuckózhasson, de amúgy őt nem zavarja, ez is csak azt mutatja, hogy abszolút nyúlfüggő. A szőnyeggel tényleg legyél óvatos, én inkább a faforgácsot ajánlom helyette, az biztosabb, de ha figyelsz a szőnyegre nem lehet baj.

Az egyébként igaz, hogy érzékeny a kis lábuk, és jobban szeretnek puha felületen lenni.

Nem fognak fázni napközben, emiatt ne aggódj, emiatt ne csukd őket be a ketrecbe, amíg van helyük mozogni boldogak lesznek.

szept. 27. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!