Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Forgácsot lehet tenni mókus alá?

Forgácsot lehet tenni mókus alá?

Figyelt kérdés
Van egy beteg mókusunk megőrzésre, most pellet van alatta, de az nem valami jó, mert hamar szétmállik és a kaját is beleszórja. A forgács vajon jó lenne? Vagy valami mást?
2010. nov. 2. 17:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Én nem raktam alá semmit, az volt a legjobb, mert mindent kiszórt a ketrecből :)

Egyszer adtam neki wc papírt, azt megette :/ de nem halt meg :)

2010. nov. 2. 20:03
 2/9 anonim ***** válasza:
egyébként fenyőkérget láttam , azt szoktak alá rakni mások.
2010. nov. 2. 20:04
 3/9 A kérdező kommentje:
És akkor hová wc-zett?
2010. nov. 2. 20:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát csak úgy simán a ketrec műanyag aljára, de nem koszolt olyan sokat mint pl egy tengerimalac.

A malacom sokkal durvább :)

A mókust átcsalogattam kajával egy kisebb ketrecbe, kajával, aztán a nagy ketrec alját leszedtem és kiöntöttem belőle a kajamaradékot egy kukazsákba, aztán kimostam a műanyagot a zuhanyzóban.

Utána meg a zuhanyzót is kimostam :)

Olyan 10 perc alatt kitakarítottam így.

2010. nov. 2. 21:09
 5/9 anonim ***** válasza:

És pl amikor körbe söpörtem a ketrecet, mert ugye mindent kiszórt belőle, akkor kergette a seprüt.

Szal ha meglátta a seprüt, azután bárhová utána ment, így azzal is simán át lehetett csalogatni a kis ketrecbe. Szal még kaja se mindig kellett az akcióhoz.

2010. nov. 2. 21:13
 6/9 A kérdező kommentje:

Nahát, az tök jó, hogy ilyen önműködő volt. :D

A miénk sajnos nagyon vad, fogalmam nincs, hogy fogom kitakarítani, ehhez még gyártjuk a haditervet...

2010. nov. 2. 23:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Rakhadsz alá nyugodtan és mi azt találtuk ki h a ketrec egy kis részét ilyen szunyogháló izével körbekerítettük hogy ne tudják kirugdosni
2010. nov. 3. 12:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Jahm, értem, akkor pl

[link]

Itt kb 4 ezer Ft-ért lehet venni 2 x 1 méteres sikó lemezt. Ez egy 2mm vastag műanyag lemez. Kocsiban összetekerve haza tudod vinni, vagy taxival.

Mondjuk asszem hogy 70x100-as klökner lemezt is lehet kapni a boltban, az meg egy 1mm vékony műanyag lemez, az kissebb, azt kézben is haza tudod vinni összetekerve és az olcsóbb, olyan 1000 Ft lehet kb.

Na szóval a műanyag lemezt ledobod a földre, aztán

rárakod a ketrecet alja nélkül, és kész.

így mikor összekoszolja, csak megemeled 1 centit a ketrecet, kihúzod alóla a műanyagot és lemosod zuhany alatt, aztán visszateszed :)

Így nem kell az állatot kivenni, és ha picit megemeled a ketrecet ott nem tud kimászni sem. A ketrecet meg nem fogja fölemelni hogy kilógjon, nem olyan okos :)

2010. nov. 3. 13:25
 9/9 anonim ***** válasza:
A ketrec eredeti alját pedig úgy tudod leszedni, hogyha alszik az állatka. Remélhetőleg nem lent alszik a földön, mert úgy szívás :)
2010. nov. 3. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!