Temgerimalacosok! Az igaz ha van kettő malackám évekig és az egyik meghal akkor a másik is meg fog halni a szomorúságtól?
Ezért vettem egy harmadikat, mert én is olvastam ilyet, hogy 2-3 éves malackák, este még semmi baj, eszik iszik, ugréndozik, reggelre meghalt, amit csak boncolás mondhat meg, hogy mitől, mert semmi nem látszott rajta. Erre 2-3 napon belül követte a kis társa is, de azon már látszott, hogy miután elment a társa, félős lett, gubbasztott, nem kért az emberekből, nem evett, nem ivott.
Ugyanez megtörtént, de ha egyből szereztek mellé egy másik társat, akkor minden visszatért a régi kerékvágásba.
Viszont. Van úgy, hogy éppen sehol sincs a közelben másik malacra lehetőség, hiába is akarnál, vagy annyira szomorú vagy te is, hogy képtelen vagy egyből egy másikat hozni, mert kell egy kis idő a gyászra, de addigra az egyedül maradt malac is esélyes, hogy elmegy.
Szóval ezért lett egy harmadik nekünk, hogy ha az egyikkel valami történik, akkor is még ott vannak egymásnak, és 1 hónapon belül igyekszem megint triová kovácsolni őket, mert sosem lehet tudni, hogy éppen valamelyiknek valami baja lesz, akár tök váratlanul és akkor mindig legyenek legalább ketten maradjanak meg egymásnak.
#13#
A történet ott siklik félre, hogy a 2-3 éves tengerimalac még nem elég idős ahhoz, hogy a kora miatt pusztuljon el.
A rágcsálóknak is vannak vírusos betegségei, amelyek sok esetben halálosak, és amikor az egyik elpusztul, a másik láthatóan beteg, nem biztos, hogy depressziós.
Vírusos, vagy baktérium fertőzésben elpusztulhat az egész kolónia, legfeljebb annyi a különbség, hogy ahol több tengerimalac lesz beteg, ott már a gazdinak is feltűnik, hogy nem tömeges depresszióba pusztultak el.
Nem tudom van-e arról tanulmány, kutatás, hogy a fogságban tartott, rövid időeltolódással elpusztult tengerimalacoknál mi volt a halál oka, de sanszos, hogy a fertőző betegségek vannak a lista élén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!