Meghalt az egyik nyuszim. Mikor kell újból társat szereznem a másik mellé?
Mennyi időt lehet várni ezzel?
A nyuszink félénk, visszahúzódó, bár persze velünk már nem annyira ijedős. A kis társa, aki elment, nagyon domináns és bátor volt, így a félénket is "motiválta": pl új kaja megkóstolására, új "tereptárgyak" felfedezésére, stb. amiket a félénk magától nem tenne.
Látom, hogy hiányzik neki a másik, sokkal kevesebbet rohangál így.Próbálok neki extrém sok törődést biztosítani, de amikor nem vagyok itthon (és hát napi 8 órában dolgozok), akkor bizonyára unatkozik és magányos.
Én még nem vagyok túl a nyuszim elvesztésén, sokáig biztosan nem is leszek, de tudom, hogy kell neki majd egy társ.
Meddig halaszthatom? Ha most látszik, hogy inaktívabb kicsit, mint a társa mellett volt, akkor ez vajon rosszabb lesz később, ha nem kap új párt?
Nem fertőző, daganatos betegsége volt, amire túl későn derült fény.
A kérdés nem igazán ez volt.
Teljesen igazad van, hogy nem az volt a kérdés, hogy miben halt meg. Viszont fontos, mert ha fertőzés vitte el, az akár két hétig lappanghat a társában, és ha idő előtt veszel mellé másikat, lehet hogy azt is lefertőzi. Viszont így szerintem nem kell várnod.
Nyulat meg igenis viszünk állatorvoshoz, főleg ha kiskedvenc, meg egyébként is törvény mondja ki, hogy minden háziállatnak joga van az orvosi ellátáshoz. Egy társállat életének értékét nem pénzben mérjük. Kutyát is tudsz szerezni ingyen, mégis elviszed állatorvoshoz (remélem). Arról, hogy ő nem kutyának született nem tehet. Egyébként is szerintem azzal valami gond van, ha valaki társállatként tartja az állatát, gondoskodik róla, foglalkozik vele, ott él mellette és minimálisan sem kezd el kötődni hozzá.
Őszinte részvétem a veszteséged miatt. Én decemberben vesztettem el a nyuszimat, szintén későn derült ki, hogy daganatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!