Pisis ketrecet hogy lehet alaposan kitakarítani?
Van egy nőstény ivartalanított törpenyuszim szobatiszta de van hogy belepisil a ketrecébe vagy a vécéje mellé. Naponta takarítom a ketrecet hetente 3x átmosom és az a gondom hogy a ketrec aljan hófehér foltok lesznek száradás után, gondolom ez a nyuszi vizeletétől lehetséges.
Mivel tudnám eltűntetni? Ma éjszakára beáztatom ecettel hátha jobb lesz tőle de nem tudom mi lenne a megoldás. Ötlet?
Sósav ?? Uramatyám.
Én semmilyen vegyszert nem használok az állatok mellé, főleg nem ilyen durvát.
Sima 20%-os ecet elegendő, kicsit áztatod, aztán szivaccsal vagy kefével megdörzsölöd és feljön szépen. Az ecet fertőtlenít is egyben és szagtalanít. Macskák alomwc-jét is azzal mosom el.
3-as meg lennél lepődve miket kell használni a rendes fertőtlenítéshez és takarításhoz 😅😅
A sósavat nem kell démonizálni, gyönyörűen és hasznosan működik, és teljesen ártalmatlan normális felhasználás mellett:)
Hát én rendesen takarítom és fertőtlenítem a helyüket, állatorvos is azt javasolta, hogy állatokhoz jobb, ha nem vegyszert használok, hanem olyat, ami természetes.
De te nyugodtan mérgezd a sajátjaidat, ha neked az úgy jobb:)
A vízkövet mindenképpen a savak fogják oldani. Ha nagyon aggódsz a sósav miatt (egyébként nem ördögtől való az se), akkor élelmiszerekkel érintkező anyagokat ecetsavval, citromsavval szokták vízkőteleníteni. Ha gondolod szerezhetsz jégecetet is (100%-os ecetsav), az is hatékonyabb, mint a 10-20%-os ételecet, de a savmaradékot vízben feloldva ugyanolyan alacsony ecettartalmú oldatot kapsz, mint az ételecet, így nem fog ártani, ha kimosod a ketrecet.
Ha valaki mégis nagyon aggódik, hogy savmaradék marad a ketrecben, akkor valamilyen gyengén lúgos anyagot, mint mosószódát, szódabikarbónát lehet rá a takarítás után szórni, ami semlegesíti és a keletkező nátriumsók teljesen ártalmatlanok. Annyi, hogy ne közvetlenül a savba szórja senki, mert a pezsgés nagyon látványos, csak a sav-bázis reakció során elreagált anyag már nem tud reagálni a vízkővel, csökkenti a hatékonyságot, ha nem szabotálja teljesen, mert a sók már nem fognak reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!