Ma reggelre meghalt a hörcsögöm! Nem tudom mi baja lehetett pedig tegnap nem volt baja mikor kitakarítottam a ketrecét, ma meg élettelenül feküdt! ( mi történhetett? (nem volt öreg,4 hónapos volt, és betegnek se látszott)
Nem látjuk a hörcsögöt, így nem tudjuk pontosan megmondani a baját, legfeljebb sejtéseket mondhatunk.
Lehetett mérgezés, ha adtál neki vagy hozzájutott valami rossz ennivalóhoz. Pl. csoki, keksz, mindenféle emberkaja, de akár nylon zacskó megrágásába vagy valamilyen tintás, nyomtatott papírba is belehalhat. Nem tudom, kapott-e ilyeneket tegnap, vagy esetleg nylon zacskó csücskét elérhetett-e a ketrecből. Vegyszerezett zöldséget sem lehet neki adni.
Ugyanez lehet a probléma, ha a ketrecében volt valami baki. Tehát ha beraktál neki egy faágat, ami rá mérgező, vagy nem natúr, hanem kezelt fából készítettél neki házikót/bújót.
Madaraknak készült fürdetőhomokban is lehetnek babapiskóta darabok, azt sem szabad adni nekik. De a homokozóból hozott homok még rosszabb, rengeteg baktériumot tartalmaz.
Ha ketrecben lakik, akkor akár baleset is történhetett: éjszaka a rács tetejére kapaszkodott, és úgy bravúrozott. Sajnos előfordul, hogy rosszul esnek le, és kitörhetik a nyakukat/gerincüket.
Ritka, de akár neki is szaladhatott valami kiálló dolognak, és egy belső vérzés elvitte.
Még sorolhatnám a lehetőségeket, ezek a leggyakoribbak. Ha nem volt semmi jele, akkor csak a megfázást, légcsőelzáródást, genetikai betegséget és a hasonlókat lehet kizárni. Megfagyás sem valószínű, kivéve, ha nyitott ablaknál vagy az udvarban tartottad. (kint a hőmérséklet már 0 fok alatt van éjszaka)
Egyébként részvétem! :(
köszönöm a választ, nem tartottam kint, bent volt a szobában,ahol 19 fok van.
A közelében sem volt semmi amit megrághatott volna, lehet tényleg baleset történt vele? de akkor hallanom kellett volna ahogy nyöszörög, nem?? ajj annyira szomorú vagyok miatta!:( nagyon szerettem őt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!