Lehet baja a nyúlnak a nagy stressztől?
Néha a nyuszimnak megfájdul a pocakja.
Be tudom adni neki a gyógyszert, azzal nincs baj, de legutóbb annyira stresszelt hogy nem akarta lenyelni a gyógyszert. Várnom kellett amíg lenyugszik. De utána még hosszú percekig zilált, szaporán vette a levegőt, alig tudott megnyugodni.
Persze elmúlt és a gyógyszer is hatott, rendbe jött a fájdalom és evett is minden rendben volt.
Csak annyira sajnáltam hogy ennyire pánikolt.
Lehet ettől baja hogy megijed?
A szívének nem árt? Szerencsére nem gyakran van ilyen, nem mindennapos a stressz nála.
Azt is tudom, hogy be kell adni a gyógyszert mert az az ő érdeke.
Azért mert orvosnál hagyja magát, otthon viszont bátrabb, így nehezebb megfogni.
De ezt miért kell magyarázni?
Orvosom is mindig elmondja, hogy ott nyilván más, otthon pedig ellenkezik.
Nekem azt mondták, mutatták és videóban láttam h a fecskendőt az első fogai mögé oldalt kell beadni. Nem?
Én nem akarok senkit bántani, de akkor azt kérem más se folyamatosan kössön bele a szavaim a, teljesen egyértelmű és mindenki tudja hogy orvosnál nem olyan bátrak, sokkal kevésbé tiltakoznak, nem kapálózik stb. De ez egyértelmű, nem ez a lényeg. Nekem az a fontos hogy a legjobb legyen az àllatomnak, ezért kértem a segítséget, semmi értelme mindenen kötözködni, hibát keresni. Elfogadott minden jótanácsot és igyekszem a legjobban elsajátítani mindent ami ezzel kapcsolatos.
Egyáltalán nem egyértelmű, hogy orvosnál kevésbe tiltakozik :D az állatok nagy részét ez nem befolyásolja. Az orvos valószínűleg gyakorlottabban meg tudja fogni, ez a kulcsa annak is, hogy ott nem TUD annyira ellenkezni.
Másrészt ha úgy véled, az orvosnál a stressztől leblokkol a nyúl, és ezért van könnyebb dolga az orvosnak, akkor vidd át a nyulat egy másik helyiségbe, ahol nem szokott lenni, és ott gyógyszerezd.
Ha neked kötekedés az, hogy valaki rávilágít arra, hogy nek csinálod jól, az a te problémád (meg szerencsétlen nyuszié is sajnos), de vágod, hogy te írtál ki kérdést, ugye?.... Konkrétan nem sajátítottad el eddig helyesen a gyógyszerezést, nem kényszereteted, mikor nem eszik, ami már eleve elég könnyelmű hozzáállás, de még meg se mondjuk, ha valamit nem jól csinálsz.
Szőroldó pasztát kéne vele etetni, legalább ezzel is csökkentve a fájások gyakoriságát.
Hogyan fogod meg? Burritoba tekerést próbáltad már?
Amúgy úgy a legegyszerűbb, hogy a hüvelyk és mutatóujjaddal picit széthúzod a száját, látod a felső metszőfogakat és mellett bevezeted a fecskendőt. Írtad, hogy valahogy így csinálod, mégis nehezen sikerül. Mi ennek az oka? Nincs olyan aki segítene megfogni, és te mondjuk csak a gyógyszerbeadásra koncentrálnál? Fontos lenne, hogy gyors legyen a procedúra, mert sokáig szenvedtetni se jó szegénynek.
Máskülönben van fogva, emelve, ölbe véve? Karomvágást ki csinálja te vagy az orvos?
Volt már mikor kényszeretettem, az nyilván tovább tartott, de szerencsére csak egyszer kellett alkalmazni.
De ezt a részét lezártam, a kötekedésre nem válaszolok, mert én tényleg csak még szeretném tanulni, de nincs szükségem a beszólogatásra, nyilván a kérdést is azért írtam ki, mert törődik vele, a legjobbat akarom és aggódom is miatta, nincs szükségem a bántó megjegyzésekre. Aki normálisan ír és kérdez, azoknak köszönöm.
13-asnak válaszolom, mert ő teljesen korrektül írt és kérdezett: szoktam neki szőroldó pasztát adni, burritóba tekerést mutatták orvosnál.
Igen, a beadást úgy csinálom ahogyan írtad, sikerül neki beadnom, csak nagyon meg volt ijedve, azért nem akart semmit csinálni és nem kezdte el enni, nyelni. De az is sikerült, mert megwtte és hatott is elég hamar, csak tovább tartott amiatt hogy ellenkezett.
Egyedül vagyok kénytelen megoldani a beadást, hordozójában csinálom ott törölközőbe is tudom tekerni, kipárnázom a hordozót és legalább nem tud hátrafelé eltolatni. És a hordozóban fogom meg a fejét úgy ahogy kell és beadom neki.
Megfogni azért nem tudom mert elmenekül, akárhogy is próbálom akkor is.
A hordozóját viszont megszokta, az orvosnál is mindig örül mikor visszarakják és ott tényleg be tudom úgy bugyolálni hogy nem menekül el és nem üti meg magát.
Ja és körömvágást orvos csinálja.
Na, pont ennél a dolognál érti az orvos azt hogy az én nyulam tényleg nehéz eset, mert a körömvágásnál az orvosnál is tiltakozás van.
De ügyes az orvosunk, a legjobbak között van, szóval nem ez a gond.
13-as vagyok, azt lehagytad, hogy ilyen esetekhez mennyira van szoktatva, hogy megfogod, megemeled stb.
Apránként ezekkel kéne hozzászoktatni, hogy amikor szükséges ne essen pánikba.
Nyilván mikor fájdalmai vannak, akkor még könnyebben ideges lesz.
Esetleg megfoghatnád úgy, hogy térdelsz a földön, a bokádon ülsz, a nyuszi meg a két combod között, a térdeid felé néz. Ehhez tudnád is szoktatni, amikor ki van engedve, leülsz hozzá, simogatod, ha betér az öledbe (igazából a combok közé) akkor jutalomfalat stb.
Ja igen. Az a baj hogy nem lett eléggé hozzászoktatva a felemelése, megfogáshoz.
Sokáig nem volt semmi gond, nem kellett gyógyszereket beadni neki. Az állatorvosnál mindig félt, de utána hamar megbékélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!