Született kishörcsög, mit csináljak velük?
Köszi az infókat.
Hova tegyem külön a hím horcsogot? Nem készültem rá hogy megtortenhet ilyen😅 van egy 20l akváriumom abba kulonrakhatom?
"Nem készültem rá hogy megtortenhet ilyen"
Ez még a jobbik eset, a hörcsögök magányos állatok, tilos 2 hörcsögöt együtt tartani, azonos neműeket is! Vérfürdőt tudnak csinálni. Látszik mennyire olvastál utána a hörcsögtartásnak...
Persze hogy nem bunyóztak, mert fiú-lány. Ha azonos neműek lennének, már csak egy hörcsögöd lenne. Ha csak egyszer is ránéztél volna a netre, tudnád, hogy hörcsögöt csak magányosan tartunk, mert minden oldal ezzel kezdi.
A szülés pillanatában az anya újra fogamzás képes, így valószínűleg újabb alom is lesz, hiába veszed most ki az apát. A kicsiket 3 hetesen lehet elvenni az anyukától, de 4-5 hetesen már ők is fogamzás képesek, így ők sem maradhatnak együtt. A legjobb, ha négy hetesen beviszed őket egy állatkereskedésbe. Ha pénzt nem is, de egy zacskó tápot szoktak adni ajándékba értük. Ilyenkor fontos az anyának a fehérje, egy kupakban tejfölt nyugodtan adhatsz neki, minden nap frisset, vagy sajtot. Ebben a melegben különösen imádják a tejfölt. Ha nem nyúlsz a fészekhez, a ketrec többi részét bármikor takaríthatod. De azon se lepődj meg, ha nem fog mind a 6 kicsi megmaradni. Sokan vannak, és egész biztos, hogy az elmúlt fél évben voltak már kicsik, akiket megettek a szüleik, így egyáltalán nem biztos, hogy őket felnevelik.
Én tengeri malaccal jártam így,régen,gyerek voltam.Azt mondta az eladó hogy hím,néhány hét múlva megellet.
Mikor kishörcsögeim voltak,vagy elvittem őket kereskedésbe,vagy volt olyan is,kivittem őket egy erdőszélre,és elengedtem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!