Tengerimalac mitől pusztulhatott el?
Lehet összeszedett valamilyen baktériumot, vírust, bármit, hiszen a szabadban volt és gondolom nem volt oltva -nem mintha tudnék tengeri röfi oltásról...- vagy tényleg megfázhatott, esetleg már idősebb volt és eljött az ideje. Az is fontos milyen zöldeket kapott, volt-e elegendő c-vitamin forrása, koptatta-e a fogát rendesen stb.. Nagyon sajnálom!
Én lakásban tartottam a röfieimet, nem éreztem büdösnek őket. Maximum a fiúknak kicsit erősebb illatuk volt, de szerintem ez személyfüggő. Én pl szeretem a rágcsálószagot, egyáltalán nem taszít. Egyetlen esetben lehet büdös egy röfi ha nem takarítják rendszeresen az almot alatta és a helyét amiben van. Az enyéim egy banános ládában "laktak" ami túlzás, mert ott volt az alom nekik, oda piszkítottak, de a szobámban szabad kijárásuk volt. Persze kábelmentesítés után. Sosem volt szaguk.
Szerintem gondoljátok végig a lehetőségeket és az alapján talán ki lehet találni mitől halhatott meg. Mennyi idős volt, betegsége volt-e, mit evett, milyen körülmények között volt kint stb. Remélem kiderül és a többi malackának ezután sem lesz baja.
Ne adj nekik olyan ételt ami puffaszt. Tengerimalacos oldalakon rendre fel vannak ezek a tiltott dolgok sorolva. Én pl nem adtam vizet a malackáimnak sose, mert rengeteg lédús növényt ettek, egyszerűen nem volt több vízre szükségük. Alap szabály itt is, hogy K betűset nem adunk nekik vagy csak nagyon keveset. Káposzta, karalábé, kelbimbó, karfiol stb. Nyers krumpli sose, se a héja.
Értelemszerűen ha több száraz dolgot eszik akkor kell neki víz is, de ilyenkor is kell neki a sok zöld.
Olvass el pár ilyen tengerimalacos oldalt és egykettőre meglesz mit és hogyan tegyél)
Vigyázzatok a többi röfire! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!