Csak rosszat evett vagy belcsavaradosa lehet?! (Nyul)
Sziasztok, baratnom megbizott, hogy vigyazzak a nyulara es mar tegnap eszrevettuk hogy nem annyira aktiv, mint szokott.
Most egyedul vagyok vele, de eszrevettem a kakijan, hogy nem olyan mint szokott.
Azt olvastam ha nyalkas akkor belcsavarodas, de ha nedves puha akkor csak rosszat evett... de nem tudom eldonteni?
(Bal oldali a mostani, a masik meg ahogy kiszokott nezni)
A kep megnezesehez irjatok oda a kepfeltoltes. utan hogy eu.
A képen lénybélsár található, amit a nyulak újra megesznek. Teljesen normális, minden nyúl csinálja.
Ettől függetlenül ha csak a gyanúja is felmerük, hogy baja lehet, vidd el egzotikus állatorvoshoz, ne menj bele az ünnepekbe így, hiszen ha tényleg baj van, akkor pikk-pikk, órákon belük elpusztulhat segítség nélkül.
Torpenyuszik.hu írd be a keresőbe hogy széklet.
Ezen az oldalon mindent elolvashatsz róla. Nem gyerekeknek és nem kezdőknek való a nyúl tartás. És drága is.
A lágy széklet a hirtelen túl sok zöld eleségtől van. Ne adj neki most semmit csak tápot, szénát. Salátát tilos adni, a fűhöz meg általában a zöld eleséghez is hozzá kell szoktatni a nyuszikat, kis adagokkal.
Az, hogy nem annyira aktív már önmagában jelezhet betegséget. A lágybélsárral nem lenne gond, csak normál esetben a nyuszik nagyon gusztusosan már a végbélnyílásból visszaszívjak, ezért nem látja az ember. Persze 1-2 ilyen bogyótól nem kapunk lábon kihordott szívrohamot, de ha rendszeresen nem eszi meg, akkor az etetéssel valószínűleg valami gond van.
Majd azért kérlek írd meg, hogy mit mondott a doki.
Koszonom mindenkinek a valaszait, ma 3-ra kaptam idopontot, szoval barmi lesz irok :)
Amugy mara evett is kicsit, meg aktovabb de ez nem jelent sokat, mert amugy barinom elmondasa szerint 2-3 napja nem evett ugy ahogy kellett volna.. de amugy nem szoktak ilyet szekelni, mindig kemeny es azt eszik meg. Es amiket irtatok a zoldsegekrol, igyekszunk figyelembe venni, es matol dieta :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!