Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Csak rosszat evett vagy...

Csak rosszat evett vagy belcsavaradosa lehet?! (Nyul)

Figyelt kérdés

Sziasztok, baratnom megbizott, hogy vigyazzak a nyulara es mar tegnap eszrevettuk hogy nem annyira aktiv, mint szokott.

Most egyedul vagyok vele, de eszrevettem a kakijan, hogy nem olyan mint szokott.

Azt olvastam ha nyalkas akkor belcsavarodas, de ha nedves puha akkor csak rosszat evett... de nem tudom eldonteni?

[link]

(Bal oldali a mostani, a masik meg ahogy kiszokott nezni)

A kep megnezesehez irjatok oda a kepfeltoltes. utan hogy eu.

2023. ápr. 5. 20:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A képen lénybélsár található, amit a nyulak újra megesznek. Teljesen normális, minden nyúl csinálja.

Ettől függetlenül ha csak a gyanúja is felmerük, hogy baja lehet, vidd el egzotikus állatorvoshoz, ne menj bele az ünnepekbe így, hiszen ha tényleg baj van, akkor pikk-pikk, órákon belük elpusztulhat segítség nélkül.

2023. ápr. 6. 06:52
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Torpenyuszik.hu írd be a keresőbe hogy széklet.

Ezen az oldalon mindent elolvashatsz róla. Nem gyerekeknek és nem kezdőknek való a nyúl tartás. És drága is.

A lágy széklet a hirtelen túl sok zöld eleségtől van. Ne adj neki most semmit csak tápot, szénát. Salátát tilos adni, a fűhöz meg általában a zöld eleséghez is hozzá kell szoktatni a nyuszikat, kis adagokkal.

2023. ápr. 6. 08:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy nem annyira aktív már önmagában jelezhet betegséget. A lágybélsárral nem lenne gond, csak normál esetben a nyuszik nagyon gusztusosan már a végbélnyílásból visszaszívjak, ezért nem látja az ember. Persze 1-2 ilyen bogyótól nem kapunk lábon kihordott szívrohamot, de ha rendszeresen nem eszi meg, akkor az etetéssel valószínűleg valami gond van.

Majd azért kérlek írd meg, hogy mit mondott a doki.

2023. ápr. 6. 11:27
 14/18 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a valaszait, ma 3-ra kaptam idopontot, szoval barmi lesz irok :)

Amugy mara evett is kicsit, meg aktovabb de ez nem jelent sokat, mert amugy barinom elmondasa szerint 2-3 napja nem evett ugy ahogy kellett volna.. de amugy nem szoktak ilyet szekelni, mindig kemeny es azt eszik meg. Es amiket irtatok a zoldsegekrol, igyekszunk figyelembe venni, es matol dieta :)

2023. ápr. 6. 12:02
 15/18 A kérdező kommentje:
Na megvolt a vizsgalat. Nincs ugy baja, de sok minden vezetett ehhez hogy ilyen lett az allapota. A baratnomnek majd jobban kell ra figyelnie igazabol, nem szabad hagynia sok mindent neki es csak fuvet ehet most. Kapott infuziot mert nem ivott sokat es amig en vigyazom ra addig adnom kell neki probiotikumot.
2023. ápr. 6. 15:48
 16/18 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon veszélyes ha egy napig is nem eszik a nyuszi, leallhat
2023. ápr. 7. 03:36
 17/18 anonim ***** válasza:
31%
az emésztése. 2-3 napig nem eszik? Az nagy baj. Csak exotikus állatokhoz értő dokihoz szabad vinni őket, sima doki nem ad mindig jó kezelést.
2023. ápr. 7. 03:39
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
"2-3 napja nem evett ugy ahogy kellett volna"
2023. ápr. 7. 09:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!