Normális hogy a hörcsögöm ennyire zabagép?
Dzsungária törpéről van szó.
Feltöltöm a tálját kétféle táppal, egy magkaverésessel megy egy almással, kap lisztkukacot, külön tökmagot, jutalomfalatot, esetleg, szokott még kapni sajtot, főtt tojást, vagy nyers húst (imádja). Ez mind amit leírtam 1-1,5 nap múlva eltűnik. Felzabálja. Először gondoltam raktározik, felemeltem a házait és a szalma búvóhelyét, hátha az alatt van a kaja, de nincs. Az egész akváriumban nem találtam dugi kaját, csak tökmag héjjat. És utána úgy várja a kaját, mint aki soha nem evett.
Azt nem írtad, hogy milyen a kondija (meg azt sem, hogy milyen ivarú, hogy mekkora a tál, milyen mennyiségeket adsz stb, szóval szinte semmi konkrétumot). Érdemes konyhai mérlegen mérni időnként. Ha tényleg kövér (hímnél 50-60g fölött, nősténynél 45-50g fölött), akkor adj kevesebbet. Meg nem kell minden sz*rt adni neki (nyers húst, minek???, ha úgy gondolod, hogy kövér, akkor plusz tökmag minek???) A magkeverék a fő táplálék, a többit elég nasi szinten adni.
És csontra kivettél mindent a helyéről? Tuti nincs kaja valahol?
Általában energiára esznek, azaz nem hajlamosak az elhízásra, de persze, vannak kivételek.
Ha tényleg nagyon sokat eszik, mégsem kövér, akkor érdemes lehet szakállatorvosnak megmutatni, mert lehet, hogy beteg. Ha nőstény, esetleg vemhes is lehet (ha volt hímmel együtt tartva az utóbbi 2-3 hétben, pl. nemrég került hozzád)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!