A hörcsögöm megeszi a kakiját, ez normális?
Szerintem valami vitaminhiánya van. Változatosan adj neki mindig másik zöldséget minden nap. Ne csak lisztkukacot kapjon fehérje gyanánt, hanem sajtot, natúr túrót, főtt tojásfehérjét, gyászbogárlárvát. A versele laga elég sok vitamint tartalmaz, biztosan nem azzal van a gond.
Mindig van előtte kaja?
Fehérjét 2-3 naponta kell adni a hörcsögnek. Egyben kell adni annyit, hogy egyszerre megegye, ne pakolgassa, mert könnyen berohad. Én egy kisujjkörömnyi darabot szoktam adni mindenből. Írok egy példát.
1-jén főtt tojásfehérjéből kap egy kisujjkörömnyit
3-án 1-2 db lisztkukacot
5-én egy gyászboráglárvát
8-án egy kisujjkörömnyi falat túrót
És így tovább. Itt egy nagyon jó oldal, ami összegzi, mit lehet adni neki:
Plusz csatlakozz be Facebookon a Hörcsög imádók :) nevű csoportba, minden magyarországi tenyésztő tag, és rengeteg hobbitartó van, bármit kérdezhetsz, adhatsz tanácsot másoknak, eladó hörcsögcuccokat tehetsz ki. Nagyon jó kis közösség. :)
Általában nem eszik, hanem egy félig hanyattfekvő-ülő helyzetben békésen szedegetik ki a fogaikkal (mi mással...) a fenekükből.
Amennyiben mégis megeszi, akkor 2 oka lehet.
1. Olyan eledelt kap, amelyet mesterségesen ízesítettek, vonzóvá tettek az állatnak. Ezek az anyagok a tápcsatornán való áthaladás során nem bomlanak el, azaz ami kijön hátul, az továbbra is csábítóan fog illatozni.
2. A hörcsögök rengeteg olyan növényi anyagot esznek, melyek tökéletes feltárásához a vastagbélben található baktériumok munkája kell. Viszont a tápanyagok felszívódása egy ezt megelőző bélszakaszban, a vékonybélben folyik. Így ilyen típusú táplálékoknál még 1x "átküldi" a rendszeren a "cuccot".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!