Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalac tartók! Ti mivel...

Tengerimalac tartók! Ti mivel szoktátok megmosdatni kedvenceiteket?

Figyelt kérdés
2010. okt. 3. 12:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%

Idézet a legbővebb infókat adó gemon.ro honlapról:

A fürdetés tengerimalacok esetében nemigen ajánlatos, mivel a sampon (szappan) eltávolítja a bőr felületén lévő természetes faggyút. Csak indokolt esetben fürdetjük, ilyenkor kímélő sampont (pl. gyermeksampont) használunk, s fejét szárazon hagyjuk, hogy szemét, fülét, orrát ne érje víz! A tengerimalacot gondosan megszárítjuk (különben megfázhat!), ha hajszárítót használunk, alacsonyabb fokozatra állítjuk, vagy testétől távolabb tartjuk, mert bőre érzékeny. Két hónaposnál fiatalabb kölyköt, vemhes vagy szoptató nőstényt nem fürdetünk. Ha ez valamilyen ok miatt elkerülhetetlen, ilyen tengerimalacoknál nem használunk sampont, szappant.

Úgyhogy kedves tenyésztő, szaporító, vagy bármi más, ünnepélyesen elmondom, h nem fürdetünk szoptató nőstényt, meg nem szerencsés, ha az egynapos kismalacok bezabálják a sampont anyuci csecseiről... amellett, hogy az épp fialt nőstényt is kellemes stressznek veted alá. A tengerimalacok maguktól mosakszanak, a macskát sem fürdetjük kéthetente, szülés után meg nem is látjuk egy ideig, de nem nyakig véresen szokott előkerülni.

2010. okt. 4. 09:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Én langyos vízzel és kölyökkutyáknak való samponnal fürdettem meg az enyémeket. Annyira nem élvezték... Amúgy 1 évben 1x szoktam nekik egészségügyi fürdőt adni...
2010. okt. 4. 09:49
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. A malackám egy éve megvan, és már eléggé koszos lett, ezért akarom egy kicsit lecsutakolni :)kedves első válaszoló: egy lelketlen szörnyeteg vagy, az ilyenek még azt sem érdemlik meg, hogy éljenek!! Szóval a jövőre tekintve állatkínzó patkányok mellőzzenek!
2010. okt. 5. 15:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Van 3 malacom, most épp mind fiú. Volt lány is, kismalacok is születtek, szal elég sok volt összesen. Születésük után hiába szutykos, nem szabad bántani. Ha letelik az egy hónap és el lehet őket választani, akkor lehet őket tisztogatni. Fiú malacoknál elég erps kanszag tud képződni, ezért rendszeresen fürdetem őket. Nincs különösebb szer, sima tusfürdővel fürdenek, általában körömvágás után. 3 éves a legidősebb malacom, soha nem volt semmi baja a fürdés miatt. Nem mondom, hogy szereti, már hozzászokott és unott fejjel tűri. :)
2010. okt. 10. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!