Miért szaldgál körbe-körbe az 1 méteres ketrecében a nyulam?
Jaja utolsó egyetértek.
Alapból normális esetben tenyésztőtől veszünk nyuszit, vagy mentünk egyet.
A kérdésre nem válaszolok mert 3as leírta.
5 Mi is tenyésztőtől hoztuk a nyuszikat.Idő volt mire elkezdtek bízni bennünk.Nagyon szeretnivaló állat a nyúl és rengeteg pozitív energiát ad.
Majd a kérdező is megismeri a nyuszót és tudni fogja hogy kell vele bánni.
Kisállatbolt nem a legjobb hely de már ott a nyuszkó a kérdezőnél és biztos jó helye lesz.Én sem vennék kereskedésből állatot.
Szerintem ezt nem a félelem miatt csinálja, mert a nyúl ha fél, akkor meghúzza magát. Ennek egyszerű oka van: A mozdulatlan zsákmányállatot kevésbé érzékeli a ragadozó szeme, mint a mozgót (próbáld ki, ha valami mozog a szemed sarkában azt egyből észreveszed). A másik meg, hogy azt hiszi, hogy beleolvad a környezetbe, hiszen a természetben a nyúlnak rejtőszíne van. Így ha fél nem rohan, mert egy gyorsan mozgó apró állat nagyon feltűnő a ragadozók számára, sőt a vadászösztönüket is felkelti.
A nyusziknál az ilyen torpedó szerű fel-le szaladgálás inkább az öröm jele, de ebben az esetben én ezt nem mondanám biztosra, viszont a félelmet én az előbb leírtak alapján kizárnám. Egy kistestű zsákmányállat másképp gondolkodik, mint az ember, vagy egy ragadozó (pl. a kutya lemozogja a stresszt).
#7 vagyok
Persze ha megfogni akarod őt, vagy nyúlkálsz felé, akkor félelemből szalad, ilyen esetben már menekül, az előbbi arra vonatkozik, ha nem piszkálod őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!