Előfordulhat hogy az aranyhorcsogomben van egy kis patkany vér?
Milyen, mekkora a helye? Mekkora a kereke? Van bent neki fürdőhomok?
Az aranyhörcsögöknek egyébként a méretükhöz képest óriási hereik vannak, szóval első körben nem gondolnám, hogy beteg vagy ilyesmi.
Patkány vér biztosan nincs benne, nem tudnak szaporodni.
Ajánlom a Hörcsög imádók csoportot.
A patkány és a hörcsög két külön faj, nem keveredhetnek.
Szerintem simán csak "kamaszodik" :)
Teljesen normális, hogy nagyok a heréi, a hörcsögök a testükhöz képest elég nagy herékkel rendelkeznek. Lépj be a “Hörcsög imádók :)” csoportba, ott szoktak lenni a herehétfős képek, na ott látsz olyanokat hogy csak na. :D Emellett hasznos csoport mert segítenek bármilyen kérdésed van, hozzáértő szakszerű válaszokat kapsz, csak fogadd meg őket. :) Állatkereskedésben általában nem megfelelő dolgokat sóznak rá a gyanútlan gazdákra. Nagyon fontos, hogy megfelelő élettere legyen, mert ez is ráhat a viselkedésére, ha nem érzi jól magát, ebben a csoportban segíteni fognak, hogy ideális helyet alakíts ki neki. Van bent neki fürdőhomok? Mert attól is lehet bozontos hatású a szőre, ha nem tud megfelelően tisztálkodni. Patkány vér pedig nem lehet benne, a két faj nem tud egymás közt szaporodni. Kereskedésben hibrid hörcsögök vannak, tehát amit eladnak neked pl. dzsungáriainak, az ott nem az, hanem hibrid. Ez is ráhathat a viselkedésére, és lehet sose lesz kezes.
Én a helyedben tengerimalacokat vettem volna, bár őket csak párban lehet tartani, de kezesebb simogathatóbb állatkák. A hörcsögök többsége elég magának való, de a csoportban majd segítenek, hogy miket tegyél, hogy egyre barátságosabb kisállatod legyen. :)
Patkányvér biztos nincs benne, mert a két faj nem tud egymással szaporodni.A heréi alapvetően a hörcsögöknek a testükhöz képest elég nagyok, de ez nem jelenti azt hogy nem beteg. Már nem a heréi miatt, hanem a leírásod alapján:
"mert ahogy nagyobb lett teljesen megváltozott a viselkedése, nem szaladgál, nem teker bebújik a kis odújába es elő sem jön"
Nem tudom, hogy mennyi ideje csinálja ezt, de a hörcsög tünetrejtő zsákmányállat. Ez annyit jelent, hogy a végsőkig rejtegeti a betegségét, mert ösztönösen tudja, hogy a ragadozók a legkönnyebb prédára vadásznak. Ez alapján, ha tényleg beteg, akkor már nagy baj van.
A másik oldal viszont, hogy a hörcsög éjszakai állat, így nappal nagyrészt alszik, éjszaka tevékenykedik. A harapás, meg azért történhetett, mert a hörcsög nem szereti, ha akarata ellenére piszkálják.
Én azért ha gyanús, hogy beteg, akkor megmutatnám egy egzotikus szakállatorvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!