SOS! Sünibaj segítsete. K?
juj eszembe jutott valami!
HA most össze van gömbölyödve és nem tudod szétnyitni (vastag szövetkesztyűbe nézd meg) akkor nézd meg minden nap! Nem kell erőlködni, csak lazán, mert ha tényleg elpusztult akkor simán szét lehet nyitni pár napon belül mert elernyednek az izmok... tudom, mert a csinimet én is bent hagytam a ketrecébe 1-2 napig és nála is ezt vettem észre, olyan esetlenke lett.. Ha a szemét is megnézed, szétnyitod a szemhéját akkor ha beesett a szeme (jól látható, de ne nyomd meg) akkor nagy valószínűséggel eltávozott az örök vadászmezőkre, de ezt is minimum 2 nap múlva fogod csak megtudni.. :(
Bár azt nem tudom, hogy a sünit a téli álom alatt szét lehet-e nyitni, de az tuti, hogy nem esne be a fekete gomb szeme, ha alszik...
jaj kimaradt:
a csinim az első napon merev volt (hullamerevség), majd azt hiszem a 2-3 napon "ernyedt csak el"... hideg volt a mancsa, és a talpa már nem volt rózsaszín, hanem sápadt fehéres. A szem golyója szintén csak a 2-3 napon esett be.
de tényleg, most már csak kesztyűbe érj hozzá!
(amúgy ha elpusztult az első 3 napon még nem lesz "szaga" ezt nyugodtan meg is mondhatod anyudnak, ha nagyon problémázik...)
Így nem lehet tudni,mi baja lehet(ett),mert ezt csak doki tudja megmondani.
Van egy csomó zoonozis,amit megkaphattok tőle,pl.veszettség is.Annak is tünete a nehéz mozgás,bénulás,és gyógyíthatatlan,halálos fertőzés!
Ezen kívül még lehet ezerféle baja,mindenképp doki kéne,hogy ezeket kizárja ha él a süni,ha nem.
az is lehet hogy elütötték, vagy bél gilisztája van/volt...stb.
Tényleg ha lehet akkor valami fertőtlenítőszerrel moss kezet, ebben anyud biztosan segít majd!
Egyébként meg dicséretes, hogy magadhoz vettétek, de legközelebb azért ne felejtsd el, hogy a kis vad jószágok is okozhatnak még kellemetlen meglepetéseket is neked (fertőzések)
Nézd, ha el is pusztult, Te tényleg mindent megtettél!
Szerintem hálás is, hogy még kajálhatott egy utolsót, és nyugodtan elmehetett szegényke. Most gondolj bele, ha a haldoklása során odament volna egy kutya és elkezdte volna piszkálni! Így legalább nyugodtan örök álomra hajthatta a fejecskéjét!
(tényleg nem ártana megmutatni állatorvosnak, mert ha megharapott vagy megszúrt a tüskéje akkor lehet hogy te is elkaphattál tőle valamit...)
Lehet, h tényleg meghalt.
A 21:32-től kérdezem miért hagytad bent a halott csinit a ketrecben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!