Az ivartalanítás kötelező a menhelyeken?
Ahonnan en fogadtam orokbe, ott alapvetoen ivartalanitva adnak csak orokbe. Akinel ez nem lehet, mert pl kolyok vagy nincs mutheto allapotban jelenleg, azt ivartalanitasi kotelezettseggel adjak ki.
Persze ha kiderul ido kozben, hogy a kutya betegseg miatt egyaltalan nem mutheto, nem szallnak rad, hogy csakazertis muszaj :D
De szerintem az ivartalanitasi kotelezettseg talan a bevett szokas, ugy adnak csak ki allatokat. Aztan ezt ugye valoszinu, hogy sokszor nem is tudjak betartatni sajnos :(
Szia!
Én úgy tudom, hogy igen.
Minden befogott vagy befogadott állatot ivartalanítanak.
Két helyen voltam eddig. Az egyiknél kutya-macska külön csoportokra volt bontva; kutyáknál a sétáltatható ivartalanított, a nem sétáltatható de örökbe fogadható ivartalított-nem ivartalanított (túl fiatal, vemhes állat) és az altatásra váró beteg illetve vad egyedek. Mind külön helyen voltak, meg lehetett nézni. A macskákból mindegyiket örökbe lehetett fogadni, viszont voltak olyanok amire pl várni kellett volna mert le volt foglalva és nem biztos hogy elviszik, vagy épp valami kezelésen mentek keresztül (féreghajtás, ivartalanítás) és a macskáknál mindegyik ivartalanított volt kivéve az egész menhelyen 3 cicust, amiből kettőnek volt gazdija csak megszökött valahonnan és a harmadik is fajtatiszta, azt tenyésztésre lehetett vinni, bár törzskönyv nem jár hozzá nyilván.
Másik menhelyen ömlesztve voltak, a felét altatásra vitték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!