Szeretnénk egy törpenyulat, de az internetes oldalakon nincs tapasztalat. Mennyi rá az igény, mekkora hely kell neki, mennyire barátságos/agresszív, ivartalanítás, büdösség?(stb.) Egybevéve minden amit a törpe nyulak ról tudni kell.
A "törpenyúl tartása" kereső szóra az alábbi cikk az első találat, még a logikája is majdnem teljesen aszerint épül föl, ahogy a rész-kérdéseket írtad:
Kisállatkereskedésből semmiképpen se vegyél. Ott szaporított nyuszik vannak, nagy eséllyel fogsz haza vinni egy beteg, rövid életű nyulat. Ajánlom, hogy nézz körbe, az első nyúlmentő alapítvány facebook oldalán. Rengeteg örökbefogadásra váró nyuszi van. Vagy ha nem akarsz örökbe fogadni akkor keress egy megbízható tenyésztőt. Nagy a helyigénye, egész nap nem lehet egy ketrecben. Ha a lakásban tud szaladgálni egész nap, az az ideális. Ketrecnek a 100as ketrecet ajánlják de én azt kicsinek tartom, inkább vegyél 120-asat. Az, hogy barátságos vagy agresszív lesz, nem lehet előre megmondani, mindegyiknek sajátckis személyisége van. Rendszeres takarítás mellett nem büdösek. Viszont, vannak olyan nyuszik, akik nem takarítják a bűzmirigyeiket, azt akkor neked kell, ami brutálisan büdös (de tényleg, szavakkal nem lehet leírni mennyire). Az ivartalanítás szükséges, viszont nem mindegyik bírja az altatást, ritka esetekben elődordulhat, hogy leáll a szívuk. Egzotikus dokihoz kell őket vinni. Először ajánlom, hogy nézz körbe van e a környékeden egzotikus doki, vagy ha nincs akkor autóval milyen gyorsan tudsz eljutni egyhez. Ajánl azt is, hogy minimum egy 100.000-200.000 ezer forintod legyen félretéve, csak a nyuszira, mert nagyon érzékeny állatok, bármikor történhet velük bármi, az egzotikus doki meg nem olcsó. Már ha tényleg azt akarod, hogy hosszú élete legyen és el is viszed orvoshoz, nem hagyod fájdalmak között meghalni.
Széna állandóan kell hogy legyen előtte. Tápból négy darab van, ami megfelelő nekik, ha nem vettem még el a kedved, írj rám és elmondom, illetve szívesen segítek, ha bármi más kérdésed van.
Összefoglalva, érzékenyek nagyon, nagyon oda kell rájuk figyelni, kell nekik a mozgástér és kell félrerakott pénz. Illetve kell hogy legyen otthon "nyuszipatika", aminek minden olyan gyógyszert kell tartalmaznia, amivel el tudod látni addig, amíg orvoshoz nem viszed.
Nekem vannak torpe nyuszijaim, a legfontosabb h fuevo (szena), sokan azt hiszik h gyumolcszabalo cukisagoj, de eleg erzekeny a pociuk, es ha tul sok olyat kaptak amit bem kene, menni fog a hasuk es az bufi tud lenni, kb 3 naponta erdemes takaritani, nekem a bak ees a nosteny is ugyesen a sarokvcjere megy. Nekem a fressnapfos multifit táp vált be ebből is a narancssárga répás, bent v kint akarod tartani? Fontos h nagyonnagyonnagyon nagy a mozgasigenye, engedd ki szaladgalni, nagyon kedves bujos is van de olyan is aki a szemelyisegebol adodoan felos, picit mkrgos esetleg harapos szokos is.
Jo helyrol vedd es ott a szemelyiseget mar ismerni fogjak ra tudsz kerdezbi nekem van kedves, bujos bogdosos nyuszim is, de olyan is, aki mosrog es picut vad, a te szemelyisegedhez valasszad...
Egy torpenyuszis :).
Magyarországon négy féle táp adható nekik , előző kommentben valami multifit táp már kuka kategória.
Nos...vl complte, beaphar nature, bunny nature tápok, fresis reál nature.
Nyuszipatika... meloxydil!!! Fibreplex, bio lapis , rodicare akut, fecskendok, kenyezeretoto táp ,szőroldó paszta, espumisan ....soksoksokminden...
Soksoksok pénz !
Oltás! Mixomatozis és rhd1-2 ellen !
Magok, nyalósó, magvas , mézes cuccok és amiket eladó sőt ránk a boltban tilos !!!
Egészséges nasik: bunny kekszek, bunny botanicals gyógynövények.
Ja igen és torpenyuszisok csoport. ;).
Sok nyuszi fogproblémás (mi is) állandó csiszolásra szorul, front érzékeny , belleallással pl. egyszerre dokihoz kell menni velük nem lehet várni másnap reggelig , ezért is fontos a nyuszipatika .
Nem jó hozzájuk sima állatorvos , egzotikus doki kell ! Regényt tudnék írni..:) írj ha gondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!