Mennyire harapós a vadászgörény? (Háziállatként)
Többnyire egygazdás állatok. Nekem 2 volt. A nőstény pl. sosem harapott belém, max véletlenül, de másba igen. Akit kedvelt pl. anyumat meg az egyik kutyánkat, azt nem bántotta. A hím az szelídebb volt, más is megfoghatta, viszont amikor már 6 éves lett, elkezdett vadulni, már a vége felé csak én nyúlhattam hozzá. Amikor elpusztult a nőstény, akkor totál bekattant, és a hámot is alig tudtam ráadni, mert harapott. (A nőstény az utolsó napjáig szelíd maradt velem szemben, csak ha hirtelen nyúltam felé, akkor volt hogy belém kapott, de ahogy tudta h én vagyok, egyből elengedett)
A harapásuk fájdalmasabb sztem a macskáénál, mert direkt a gyenge pontjaidra megy. Pl. hüvelykujjadnál az ínre- nem tudod mozgatni, vagy pl. bokánál/sarkadnál hátul + lágyék részei. Jaa, meg amit imádtak még, az a lábujjak (bár ezt nem agresszióból). Na meg azt is tudni kell, h nem szabad nagyon felhergelni őket, mert szájzárat kapnak, és ha az éppen a kezednél van a tűhegyes fogaikkal, az rohadtul fáj (ilyenkor le kell nyugtatni az állatot, meg magadat is, ami qva nehéz).
De egyébként állattól is függ. Mindegyiknek más a természete. Általában tenyésztőtől érdemes vásárolni, bár az én nőstényem az kereskedésből volt, és sokkal kiegyensúlyozottabb volt a hímhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!