Néhány órája szült a tengerimalacom két kis halott babát. Nem tudtam, hogy terhes, mégcsak kb most 4-5 hónapos. Délután viszem az állatorvoshoz, bár úgy tűnik jól van. Mire számíthatok a dokinál, mit fog vele csinálni?
Köszönöm. Viszont valamiben még nem vagyok biztos. Mondtam a dokinak, hogy a Crispy Pellet tápot kapja, nem mondott rá semmit, csak, hogy oké, a szénát és a jó minőségű tápot kapja most, a frisset, zöldség gyümölcs féléket hanyagoljuk.
Akkor ez azt jelenti, hogy jó ez a táp? Mert gondolkodom, hogy rendelek Cunipic Alpha Pro malactápot, csak 2500ft a szállítási díj + 5000 maga a 1,75kg-os táp, a Crispy meg van itt helyben a boltban 3000 a 2kg-os. Jobb annyival az Alpha Pro?
11-es válaszoló vagyok.
A Crispy Pellet sajnos nem jó táp. A jó tápok közük a legalapabb a Versele-Laga Complete Cavia, ez elég sok helyen beszerezhető, sokan ezzel etetnek, ez egy megfelelő táp, de viszont vannak ettől jobb tápok: (Az általad is említett) Cunipic Alpha Pro, Oxbow, Bunny Nature, Real Nature.
En Cunipic Alpha Pro táppal etetek, jobb az összetétele, mint a Complete tápnak.
A zöldséget/gyümölcsöt később is jobb hanyagolni, mert nincs a malacka emésztésének szüksége rá. Ellenben okozhat komoly problémákat, én a malackáimnak egyáltalán nem adok. Nasiként sokkal jobbak nekik a különböző szárított fűfélék, gyógynövények. Pl. szárított pitypangot, csalánt szoktam nekik adni néha nasiként gyümölcs/zöldség helyett.
17ezer forintot fizettem összesen az alapos vizsgálatért és tanácsadásért, az ultrahangért, a 3 injekcióért, az emésztés helyreállító instant vegetáért.
Nem mondta, hogy feltétlenül szükséges az UH, csak mivel nem teljesen kifejlett babákról volt szó, ezért kézzel vizsgálatból nem tudta 100%-ra mondani, hogy van-e benne még. De ott látta meg a gyulladásos izét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!