Miért terjedt el az a tévhit, hogy a hörcsögnek nem kell vizet adni?
De-de, sajnos ez egy nagyon elterjedt hulyeseg volt anno, nekem 13 eve volt utoljara horcsogom, mindenkitol ezt a tanacsot kaptam.
De amugy en adtam neki vizet, hulyesegnek tartottam ezt mar akkor is :D
De ezen kivul rengeteg karos dolog meg mindig nem kopik ki a koztudatbol a horcsogokkel kapcsolatban. Szerintem amugy lehet az a baj, hogy a kereskedesekben, ahol tobben vasarolnak meg mindig horcsogot, mint mondjuk tenyesztotol, osszehordanak mindenfele faszsagot.
Es az emberek meg az internet fenykoraban keptelenek rendesen utana olvasni a dolgoknak.
Azért terjedt el, mert a szíriai aranyhörcsög természetes élőhelye sivatagos, és emiatt alkalmazkodott a vízhiány elviseléséhez, ilyenkor a táplálékkal is képes az életben maradásához szükséges vízet potolni.
Tehát nem ostobaság a dolog, ha rendszeresen adsz a hörcsögnek nedv dús zöldségeket gyümölcsöket, akkor ha sose raksz elé vízet akkor is elél 1-2 évet.
Tudom lepontoznak, de én méga 80-as években gyerekként tartottam aranyhörcsögöket(több is volt egyszerre) sose adtam nekik vízet, mert nekem akkor azt mondták az ismerős haverok(gyerekek) hogy nem kell nekik víz
Mivel akkor még nem volt ugyebár internet igy nem tudtam nagyon ellenörizni hogy mia hivatalos helyzet
Igy nekem évekig voltak hörcsögeim, sose kaptak vízet és sose haltak szomjan
Ezek tények:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!