Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Megfürdethetem a nyuszim egy...

Megfürdethetem a nyuszim egy nagyon kevés samponnal? (lent)

Figyelt kérdés

Baba könnymentes gyereksampon.

azért szeretném megfürdetni mert büdös a szőre.Pedig 2-3 naponta takarítom.Ti mit javasoltok?Ha csak sima vízzel fürdetem ugyanolyan marad a szaga.

2010. szept. 18. 12:10
 1/4 anonim ***** válasza:
ha a macskák allergiásak tudnak lenni emberi samponra, akkor ez valószínűleg a nyulakra is igaz. inkább állatkereskedésben érdeklődj.
2010. szept. 18. 12:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy az a gond, hogy túl gyakran takarítod? Mert az otthon szagát szeretik érezni, ha ezt is kiszeded két-három naponta, akkor igyekeznek mindig újratermelni. Nem lehet, hogy ettől büdös a szőre?

Amúgy azt mondják, egy sarokba tesznek a nyulak, nem elég csak azt kiszedni naponta? Vagy eleve ezt csinálod? :S

Ne emberi, hanem kutyasamponnal próbáld. Én mondjuk a patkányaimat sima csapvízzel fürdetem, és így csak másnap jön vissza a bundaszaguk... :D

2010. szept. 18. 13:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Mivel eteted? Mert átveheti a bundája is. És talán érdemes lenne elvinni állatorvoshoz is, mert a nyuszit csak nagyon indokolt esetben kell fürdetni. Amivel meg szeretnéd fürdetni (a könnymentes sampon) azt éppen a nyulakon kísérletezik ki, hogy ne csípjen (a szemükbe csepegtetik, és mivel a nyuszik szeme rendkívül érzékeny, gyorsan reagál rá ha csípni kezdi, igen, fájdalmas és állatkínzó eljárás).
2010. szept. 18. 17:44
 4/4 Enting ***** válasza:

Nyulakat TILOS fürdetni, hacsak nem muszáj pl. bőrbetegség miatt gyógyszeres vízzel. Ha koszos egy nyúl, akkor is maximum nedves kefével vagy ronggyal szabad áttörölgetni. A fürdetéstől nagyon könnyen megfázhatnak, a szemükbe is mehet a víz, orrukba, tüdejükbe (mivelhogy pánikszerűen csapkodhat), és akár halálos kimenetelű betegséget is kaphatnak tőle. NE fürdetsd meg!

Az nem normális, hogy büdös a szőre, vidd állatorvoshoz, vagy próbáld kitalálni, hogy mitől az.

2010. okt. 1. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!