A tengerimalacok büdösek?
Nekem voltak tengerimalacaim, forgács volt alattuk. Ha időben kicseréled alattuk, akkor szerintem abszolut nem büdösek. Ez olyan 3-4 naponta való takarítást jelent.
Mondjuk én már jó pár éve tartottam őket, nem tudom most mi a "trend", hogy mit kell alájuk rakni.
Igen, egyet értek az előttem hozzászólókkal. Szerintem nem büdik egyáltalán, ha rendesen takarítod. Egyébként pedig még a kakijuknak sincs szaga, de a pisijük eléggé büdös, de ha 2-3-4 naponta takarítod, akkor nem lesz szaga :)
Én azt hallottam, hogy a hörcsögök sokkal-sokkal büdösebbek alapból.
Nekem van több, mint 1 éve malacom:) Imááádom :)
Nekem törpenyulam van, de nem büdös egyáltalán:) 2naponta takarítom
Tesómnak hörcsöge van, hetente takarítja, van amikor 1 héten 2x, de az övének van szaga:S
Azért túl gyakran se jó takarítani őket. Van, hogy már pont azért lesznek büdösek, mert túl gyakran vannak pucolva. Ők a seját kis szagukban érzik jól magukat, de ha mindig ki van alóluk szedve, akkor ez arra készteti a malacokat, hogy gyorsabban termeljék újra a szagot.
Minden állatnak van egy jellegzetes szaga, amit valaki vagy büdösnek érez, vagy nem. Vagy képes eltűrni, hogy motozás lesz esténként és kicsit malacszag lesz, vagy nem tart állatot.
Nekem két patim négy táncolóegerem, két egerem és két aranyhörim van. Minden este hajtják a kereket, a táncolók motoznak a forgácson. Én kéthetente takarítok mindenkit egyszerre, és bár néha már érezni, hogy állatokat tartok a lakásban, szerintem nem terjeng bűz azért... Igen, ha a terrák, ketrecek fölé hajolok, erősebben érzem az állat szagát, de ennyi.
Malacom nem volt, de állatházban (közösen egy osztállyal) tartottam már azt is, és a tapasztalatom az, hogy ilyen téren se a nyúl, se a csincsilla, se a malac, se a degu, futóegér, vagy bármelyik más rágcsáló nem büdösebb mint bármely más kisrágcsáló.
(*igen, tudom, hogy a nyúl nem rágcsáló.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!