Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyik szénafajtát ajánljátok...

Melyik szénafajtát ajánljátok tengerimalacok alá? Ami friss, szép zöld, viszonylag nagy kiszerelésben és olcsón.

Figyelt kérdés

2022. márc. 5. 19:19
 1/9 A kérdező kommentje:
"nem alájuk, hanem hogy egyék"
2022. márc. 5. 19:25
 2/9 anonim ***** válasza:
17%
A széna se nem zöld, se nem friss - ez a lényege...
2022. márc. 5. 19:33
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

Teljesen mindegy a márka, akármilyet megesznek. Abból az akármilyenből pedig rengeteget.

Nyilván ne legyen poros, és lehetőleg ne legyen tele mindenféle szúrós mezei gazzal, de amúgy szerintem tényleg teljesen mindegy.

2022. márc. 5. 19:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Az enyémek csak ezt voltak hajlandóak megenni

[link]

2022. márc. 5. 19:49
 5/9 anonim ***** válasza:
67%

Nekünk ugyan nem nyulunk van, de rendszeresen veszünk szénát a rágcsálónknak. Azt tapasztalom, hogy még adott márkán belül is vannak minőségi eltérések, így szénát már csak személyesen veszek, hogy meg tudjam nézni, az éppen milyen.

Kettesnek: a jó minőségű széna zöld színű, nem poros vagy penészes és kellemes fű illata van. Ha halvány vagy fakó, akkor annak már nincs tápértéke, ez szénakezelési hiba (vagy szárítás során napon szárították és kint maradt a napon, vagy tárolás során lett túl magas hőmérsékletnek kitéve).

2022. márc. 5. 22:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez a széna szerintem nagyon jó és jó árban is van, 4 és 10 kg-os kiszerelésben kapható. Illatos és szép zöld. Az én malackáim nagyon szeretik és sokáig elég.
2022. márc. 6. 01:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Bocsi lemaradt a link: [link]
2022. márc. 6. 01:27
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Szénánál nem számít a márka vagy a típus, ha szép a színe, jó az illata, hosszúszálú és sokat esznek belőle, akkor tökéletesen megfelel. Mi régen Freshnapf-os Real Nature szénát vettünk, de tarthatatlanul drága, ezért átváltottunk nagy kiszerelésűre, kb 10szer olcsóbb, és ugyanúgy imádják.
2022. márc. 10. 19:04
 9/9 anonim válasza:
Én a facebookon találtam meg a Bio Széna nevű oldalt. Mi onnan rendeljük, nagyon olcsó és erős, zöld, illatos mindig. Elbújhat mellette a sok drága bolti kiszerelés is!
2022. jún. 6. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!