Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyibe kerül egy hörcsög...

Mennyibe kerül egy hörcsög tartása kb? Tehát úgy értem hogy felszerelések,kaja stb összesen

Figyelt kérdés
Akár részletezhetitek egyenként is.

2022. febr. 22. 16:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező szerintem keresd fel a Hörcsögmentést Facebookon vagy emailben. Ők tudnak megfelelő tájékoztatást adni a helyes tartásról és annak költségeiről. Hiszen ezzel foglalkoznak évek óta. :) Amit itt sok válaszoló ír az a 20-30 évvel ezelőtti tartás. Ami ma már bizonyítottan káros... De tud benne segíteni a Smallsteps vagy a Pezsi tenyészet is.
2022. febr. 23. 17:35
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a NORMÁLIS válaszokat!
2022. febr. 23. 21:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
ZSONI45: Nem azért kell normális kerék, mert a hörcsög ezt tudja vagy nem tudja.. a hörcsögnek tökmindegy, hogy a kereke rózsaszín csipkés vagy fakéreggel díszített.. viszont az baromira nem mindegy neki sem, hogy mekkora, rácsos-e, ollós kialakítású-e stb. Ugyanis egy ollós meg rácsos kerék életveszélyes, beakad a rács közé a lába, eltöri stb. egy kis kerékben meg a gerince hajlik és fájdalmakat okoz neki. Nem, nem a hörcsög mondta, hogy fáj, és nem én szoptam ki a kisujjamból.. van egy csomó tanulmány, röntgennel kimutatható az eldeformált gerinc a kis keréktől, mert képzeld, a világ fejlődik, és már tudunk olyanokat a hörcsögökről is, amiket 20 éve nem. csak szokás szerint a magyarok többsége még nem érte utol a fejlődést, le van maradva... de a normális embereket igenis érdekli, hogy az állat, amiért felelősséget vállalt, jól érezze magát és ne szenvedjen.
2022. febr. 25. 13:20
 14/14 anonim válasza:
100%

Sokba.

Elösször is maga a ketrec vagy a terrárium maga kb 20000ft körül. NEM SZABAD kevesebbet mint 4000cm2/0,4m2-eset. Ez a MINIMUM. Attól, hogy kicsik sok hely kell nekik.

Kell egy odu, víz és kaja tál, egy edény amibe a fürdetőhomokot tesszük. (fontos, hogy homok nem pellet. Ebbe végzik a kis dolgukat és könnyű így tisztítani)A homok lehet egyszerű homok amit sütőben sterilizálunk, vagy kisállatboltban lehet csincsilla meg ehez hasonló homokot kapni.

Kell ugye kaja. A kajában kell állati fehérjének lennie, meg magvaknak és friss zöldséget is kell. Az előbb felsoroltak kb 5000ft.

Kell egy kerék. Törpéknek min 20 cm (7.9 in) míg szíriaiaknak 30 cm (12 in) átmérőjű kerék kell. Ennél kissebb gerinc ferdüléshez vezethet. És a kerék elengedhetetlen mert kilómétereket futnak éjjelente. Nem szabad rácsosnak lennie mert beakadhat a lábuk (ezzel sérülést szenvedve. Keréknél is kb 5000-el számolj.

Kell ugye alaptalaj is. A legolcsóbb a faforgács. Ne legyen szagosított és sok kell belőle. Legalább 10cm magasságban kell megtölteni vele, mert a hörcsögök föld alatti alagutakat készítenek.

Lehetőleg még faszerkezeteket bele amin koptathatják a fogukat pl fahídak, alagutak. És félre kell tenni állatorvosra is pénzt.

Ez eddig kb 30-35 000ft. Ha még ezután is akarsz hörcsögöt akkor ne szaporítótól vegyél, mert azok érzelmileg kiszámíthatatlanabbak, inkább fogadj örökbe.

Ha tudsz angolul, akkor keresd fel youtube-on Victoria Raechel csatornáját, rengeteg hörcsög videója van. Fontos, hogy ne a Hörcsögfalváról, mert ők kegyetlen szaporítók. Ha van egyébb höri kérdés, akkor elérhető vagyok a következőn: lubomyr.lajgut2@gmail.com Az 5-ös egy jó komment. Attól, hogy a höri kicsi attól még van szükséglete.

Remélem tudtam segíteni.

2022. febr. 27. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!