Mennyibe kerül egy hörcsög tartása kb? Tehát úgy értem hogy felszerelések,kaja stb összesen
Először nagyobb összeget igényel, de ez attól függ, hogy miket szeretnél neki venni.
Ketrec van 5000 Ft-ért meg 15-ért is, ahogy házikó, alagút, itató stb is…
A forgács heti cserével is max. 1000 Ft/hó…
Kaja attól függ milyet veszel, de nem nagy összeg és nem is esznek sokat, tudsz mellette adni zöldséget neki, azt szinte észre sem veszed.. 2000 Ft mondjuk.
Én vettem időnként jutifalatokat, vitaminokat… fogkoptató követ… de ezek is pár száz forintos tételek.
Úristen micsoda rossz tanácsok. 😅
Hetente tilos takarítani a hörcsög helyét. A horcsogmentes.hu oldalon a Takarítás menüpontban tökéletesen le van írva hogy miért.
Száraz kenyér keksz ropi káposzta mind tilos hörcsögnek. A fenti oldalon a Táplálás menüpontban le van írva hogy hogyan kell helyesen etetni.
Én anno ezekre ruháztam be:
Bútorlapokból készült 80*50*40 cm-es hely üveg előlappal 15.000.-
32 cm-es glirex.hu-s parafás kerék 10.000.-
Fa házikók és mászókák használtan kb 5.000.-
Kerámia tál ivóvíznek használtan 500.-
Mindenféle glirex.hu-s szárított szálas növény kb 2.000.-
1 kg glirexes fő eledel 2.000.-
Csincsillahomok 2.000.- (de ez sok időre elég)
Kenderalom 3.000.- (de ez több hónapra elég)
Csutkaalom karom koptatásra 1.000.-
Hörcsög ingyen a Hörcsögmentéstől örökbe fogadva
Ajánlott oldal a horcsogmentes.hu és a glirex.hu oldal mellett nem nagyon van... Az 5.300 fős Hörcsög imádók fb csoportba lépj be. Ott sok naprakész információt fogsz olvasni.
A legtöbb hörcsög nem harap. És nem szaros. :)
Rengetegen tartják bútorlapos helyeken a hörcsögüket Magyarországon. A Hörcsög imádók csoportban látszik. Keressetek rá arra a kifejezésre a gogliban hogy "hanstergehege". Látni fogjátok milyen szépen és ingergazdagon be lehet rendezni. Nem rágja a bútorlapot mert nem tudja megkezdeni. A pisi pedig nem áztatja el 2 okból sem. 1: a bútorlap "színe" egy műanyag fóliaszerű borítás. Így nem ázik át. 2: legalább 10-20 cm vastag alom kell a hörcsögnek hogy tudjon benne ásni. Ahogy a vadonban is tenné. Így nem is folyik le addig a pisi. Főleg hogy a legtöbb hörcsög a csincsillahomokba pisil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!