Ehet mazsolát a süni?
Sziasztok!
Van egy sünikém, nyáron lesz majd 2 éves. Próbáltam mindig változatosan etetni, vannak időszakai, amikor megunja a száraztápot és az alus cica eledelt, most épp ebben vagyunk. Mindig olvasok a mazsoláról, de egyik oldalon azt írják, hogy ehetik, a másik oldalon meg azt, hogy mérgező számukra, szóval nem merem neki adni, viszont a tenyésztőjétől vásárolt ételben elég sok van, ki szoktam válogatni, pedig új íz lenne számára. Most akkor ehet mazsolát vagy sem?
Az első képre raktam egy doboz gyufát hogy lehessen látni az arányokat, a másodikon pedig igen, egy YORKSHIRE TERRIER-el vethetitek össze a méretét!
A nyúl FEKSZIK!
#34-nek:
A "lepke" fajta arról kapta a nevét hogy ha szemből nézed, akkor a feje egy kiterjesztett szárnyú lepkére emlékeztet!
#35-nek:
Semmi baja nem lesz a vizes lucernától.
De egy nyúl tartása odafigyelést igényel! Nagyjából 6-7 hónapos koráig iszik vizet, de utána már csak a táplálékból veszi fel. Bár szegénykémnek egyszer elfelejtettem nedveset adni. Mindig a rács rázásával jelzi ha kaját akar. Adtam neki, de nem evett, és a rázást is folytatta. Mérgemben kivettem mert azt hittem hogy azt akarja. Kiszaladt a konyhába, és kilefetyelte a kutya vizes-tálját csórikám. Azóta figyelek.
Az is egy hülyeség, és ráadásul állatorvosok is terjesztik, hogy nyúlnak nem szabad száraz kenyeret adni! Nekem a nyúl 3 éves korában említette a doki, én meg jót vigyorogtam, és közöltem hogy 3 éve az a nasija, imádja.
Nedvességnek bármi növényi zöld, vagy alma jó. Répa, lila és zöldkáposzta, kelkáposzta. De speciel az enyén nem eszi meg a kelkáposztát. XD
A jó kemény száraz-kenyér darabok a foga koptatására is jók. De legyen valami kemény koptatója is. A nyúlnak folyamatosan nő a foga és koptatnia kell, mivel rágcsáló. És nem árt odafigyelni a körömvágásra. Otthon senki ne próbálkozzon ezzel, mert a nyúlnak a körme egy pont után élő belsővel rendelkezik! Ha belevág valaki, dől a vér! Szerencsére nem én vágtam bele, hanem pont a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!