Szerintetek sem undorító dolog díszpatkányt tartani?
A minap elkezdtem utánajárni a patkánytartásnak, mert elkezdtek érdekelni. Szerintem ugyanolyan kisállatok, mint bármelyik másik kisrágcsáló, hiszen fogságban születtek, szelídek, és nem tudnak összeszedni, vagy legalábbis sokkal kisebb eséllyel olyan betegségeket, mint a vad patkányok, sőt szerintem még aranyosak is tudnak lenni.
A szüleim viszont elkezdtek kézzel lábbal tiltakozni, hogy tartsak hörcsögöt, tengerimalacot, vagy nyulat, de a patkányok undorítóak, és betegségeket terjesztenek, úgyhogy azt semmiképp sem tarthatok. Eleve még nem is akarok, csak elkezdtem utána járni, de azért nem engedik, mert szerintük undorító.
Ti melyik oldalra állnátok? Szerintetek a díszpatkány ugyanolyan házikedvenc, mint bármely más otthon tartott kisrágcsáló (gondolok itt pl. hörcsögre), vagy fertőző, és undorító?
Miért lenne undorító? Van, aki kígyót, teknőst vagy madárpókot tart.
Nekem egy cicám van. A macskákat sem szereti mindenki.
Nem tartom undorítónak, sima rágcsáló, pont olyan etekintetben mint egy hörcsög, ugyan olyat tiszták.
Fertőzőnek meg dehogy fertőző, ha nincs amitől elkapja akkor nem is fogja elkapni, pont mint kutyáknál a veszettség, amíg nincs mitől elkapni nincs gond.
Eleve nem értem mi az undorító rajta? Kicsi szőrös, gombszemű, pont mint egy hörcsög, csak a forma más.
10 évet patkányoztam, semmivel sem koszosabbak vagy büdösebbek mint egy mókus vagy egy tengerimalac, viszont a legintelligensebb rágcsáló, nagyon tudnak kötődni a gazdihoz, nagyon szórakoztatóak.
A vad patkányhoz meg már nincs sok közük, hosszú évtizedek óta vannak háziasítva, kb annyi közük van egymáshoz mint egy huskynak a farkasokhoz, végülis egy faj de az egyik erősen háziasított.
Persze tőlem is kérdezték hogy de nem terjeszt veszettséget/pestist/leprát/covidot/tetveket/agysorvadást de erre mindig az a válaszom hogy mégis hol szedné össze hogy átadja nekem, A lakásban? A kocsiban? Az állatorvosnál? Mert máshol nem jár szóval ha a díszpatkány betegséget terjeszt akkor a hörcsög is.
A farkuk miatt szoktak amúgy sokan kiakadni de elárulom először is nem kopasz, kis sörte szerű szőrök nőnek rajta, oké a bőr pikkelyekben nő de tapintásra sima vastag bőr, szóval sosem értettem miért undi, a degunak, csincsillának, mókusnak ugyanilyen van a fenekén csak az szőrösebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!