Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalacokhoz értőktől...

Tengerimalacokhoz értőktől szeretnék segítséget kérni több témában is?

Figyelt kérdés

Szóval ma vettem meg életem első két tengerimalacát, kislányok, 3 hónaposak. Nagyon sokat olvastam és néztem videókat is róluk, azt gondolom sok alap dologgal képben vagyok, de nyilván tapasztalatom nincs. 120x60x60-as ketrecben vannak, ha valakit érdekelne, Versele tápot kapnak, tényleg próbálok jó gazdi lenni.

1. Ahogy hazahoztam őket, az egyik beszaladt a kis házába, a másik nem, az megmeredt az ajtóba, nyilván stresszben vannak, félnek. Ez oké. Szóval az első kérdésem (lesz pár), hogy mit tehetek? Várjam meg, hogy oldódjanak maguktól, igaz? Raktam nekik pár kicsi uborka karikát – héj nélkül a biztonság kedvéért, mindent így akarok adni majd –, és beraktam azokat a kis házuk ajtaja elé. Illetve a mai napon túl, majd kis kajákkal, óvatos simikkel stb. tudom magamhoz szoktatni őket, igaz? Most nagyon félnek, de ahol vettük is eléggé szaladgáltak, nem voltak agresszívak persze, de féltek a nagy nyúlkálástól azért. De szerintem ez orvosolható. :)

2. Fogkoptató, és szőroldó paszta: Voltunk kisállatkereskedésben, és ajánlottak pár dolgot, amikről én nem olvastam a neten. Ilyen az említett kettő. Ezekre szükségük van tényleg? Elvileg a széna koptatja, de nem eléggé, azt mondta a hölgy, én hiszek neki de mivel erről nem olvastam így szeretném kikérni a Ti véleményeteket is! :) A szőroldó paszta Gimbi márkájú. (Van nekik C-vitamin is, a leírás alapján 10 csepp / 100 ml hetente 1x az adagolás, ezzel így nincs is kérdésem.)

3. Vettem szénagömböt, a nagy fajtát, viszont a ketrec 50-60cm magas, és nem lóg le elég alacsonyra. Szóval valami madzaggal vagy dróttal jó lesz ha meghosszabbítom a gyári hosszát, ugye? Köszi mindhárom kérdésre a külön válaszokat! :)

U.I.: Kérlek rém dolgokkal ne bombázzatok, nekem is új a szitu, jól akarok mindent csinálni, csak tanácsokat szeretnék. :) Köszi!

U.I. 2: Lehet lesz még kérdésem, azt kommentben fogom feltenni, így légyszi nézzétek majd a kérdést, ha vannak új kommentek. Köszi ezt is!

2021. szept. 18. 16:31
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszi!
2021. okt. 10. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!