Miért morog nyújtózkodva az egyik tengerimalacom, amikor simogatom a hátát?
Szeretném tudni az okát, hogy élvezi-e vagy nem akarja, vagy mi az oka. Egyébként jól kijövök vele, általában magától odajön hozzám, elég kezes, bár ez hangulatfüggő.
Van egy párja is, ő is barátságos, de ő nagyon régóta nem csinál ilyet.
Utálják a hát és popósimit. Olyan, mintha dominálni akarnád őt, ezért morog. Valószínűleg a dominánsat simogatod így, és nem tetszik neki. A másik nem panaszkodik, mert már megszokta, hogy más dominálja.
Inkább simogasd a fejüket, azzal nem szokott baj lenni. :)
4, nem ő a domináns az fix, mert ő van mindenhonnan kipakolva. 🤣
A feneke körül sosem simogatom, az tudom, hogy tabu náluk, valamivel a nyaka és a háta közepe körül szoktam. Van mikor elfekszik és csak van, máskor így lapul és morogva nyújtózkdik. Ha nem akar simogatást egyébként van mikor ellöki a kezem, olyanra is van példa.
Köszönöm a válaszokat!
Felelős gazdiként igyekszem mindent megtenni értük, csak hát nem mindig adnak egyértelmű jeleket, ezért is kellett a segítség. 😊
Tudom, hogy van ez...🙃 Nálunk a jelzések még csak véletlenül sem olyanok itthon, mint amilyenek a nagykönyvben. A törpenyuszim óta már gyerekünk is született. Persze nem lehet összehasonlítani a kettőt (bár nekem az állatkák is családtagok), de ő olyan jelzéseket adott amikor még pici volt, hogy állandóan a gyerekorvost hívogattam...😀 Sípolt, mert tesztelte a hangját, rángatózott egész éjszaka, mert fájt a hasa, nyújtogatta a nyelvét, ha büfiznie kellett, fújtatott, mint a cicák, ha nem volt tiszta a nózija, ő sosem sír, ha éhes. Körülöttünk a gyerekén senki nem tapasztalt ilyeneket, de előbb-utóbb rájöttünk mit jelentenek ezek a jelzések.🙂
Ahogyan az emberek, úgy az állatok sem egyformák. Ha zavarná őt a simogatás biztosan nem hagyná.🙂
8-as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!