Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan kell fürdetni egy...

Hogyan kell fürdetni egy tengerimalacot?

Figyelt kérdés
A malackám már kb fél éve megvan, de sajnos nem szoktattam eléggé emberi kézhez, és bizony elég makacs, viszont most már muszáj megfürdetni. Segítsetek! Hogyan tudnám így megfürdetni?
2010. aug. 29. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Kádba kézmeleg vizet engedni, és beletenni a malacot. Onnan aztán hiába menekül... Én patival csináltam...

Mondjuk sok víz kell hozzá, és utána a kádat is ki kell mosni... Nekem nem szerettek fürdeni, ezért folyton jöttek a kezemhez, mikor feléjük nyúltam, hogy kikapaszkodjanak...

Vagy egy vödör is megteszi, ha nem tud kijönni belőle. Az talán még egyszerűbb is.

Ha kutyasamponnal is szeretnéd átmosni, akkor szerintem a vízbe oldd fel, amibe először beleteszed a malacot, és próbáld a bundájába simogatni. Aztán vízcsere, tiszta vízre, hogy kijöjjön a hab a szőréből.

Mindenesetre akárhogy is csinálod, utána alposan meg kell törölni, meg kell szárítani. Infralámpával a legjobb. Ha nincs, akkor törcsivel, ha így nem megy, akkor messziről, vagy nem közvetlenül ráirányított hajszárítóval szárítsd meg. A hideg levegőtől megfázhat, a meleg meg túl meleg neki, ezért. A fenekét, hasát, alhasát muszáj szárazra törölni, mindenképpen, azok a legérzékenyebb pontok.

2010. aug. 29. 12:25
 2/6 anonim ***** válasza:
csak tiszta vízzel. én vittem a malackám orvoshoz és aztmondta hogy csak tiszta vízzel szabad.
2010. aug. 29. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:
2010. aug. 29. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:
14:45: Azért írtam a kutyasampont, mert más hasonló kérdéseknél felmerült tippnek, hogy azzal is lehet. Nekem nincs malacom, de patkányom igen, viszont én is csak sima vízzel mosom őket.
2010. aug. 29. 15:42
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a válaszokat, most már sokkal biztosabban állok hozzá a dologhoz! :)
2010. aug. 30. 10:06
 6/6 anonim válasza:
[link] itt leír mindent amit a tengerimalacról tudni kell
2010. szept. 12. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!