S. O. S. Hogyan kell tengerimalacot fürdetni?
Hát nekem is volt régen tengerimalacom, de nem kellett fürdetnem. Viszont, szerintem engedj vizet a fürdőszobai csapba, és ott fürdesd őket. Óvatosan, csak a nyakukig érjen a víz, inkább te rakd a hátukra a vized tenyereddel, és vigyázz rá hogy a szemükbe/szájukba véletlenül se kerüljön. Ha mégis megesne a baleset, gyorsan csapvízzel mosd ki, nehogy valami bajuk legyen.
Remélem tudtam segíteni!
Hát, hasonló okból fürdettünk már malacot. Én előszór jól befűtöttem a fürdőszobában egy hősugárzóval, hiszen a nizoralnak van egy hatóideje, amíg nem szabad lemosni. Bedugaszoltam a mosdókagylót és engedtem bele kellemes kézmeleg vizet, annyit, hogy a mali lábai kb. leérjenek. Feloldottam benne a sampont és zsupsz bele a tengit, persze a tenyeremben fogva, hogy ne féljen. Egyik kezemben tartva remekül meg lehetett mosdatni a másikkal. Kivártuk a hatóidőt, kihúztam a dugót, bekevertem a csapnál a vizet finom melegre és alaposan leöblítettem a malac bundáját. Puha törülközőben pár perc vigasztalás, majd hajszárítózás, de csak alapcsony fokozaton és szigorúan úgy, hogy az egyik kezed mindig a levegő alatt legyen, hogy érezd, hogy nem túl meleg-e a malackának!
Először idegösszeomlást kapott, visított, kapálódzott, a 3.-4. alkalomtól már egészen élvezte :=)
Szerintem az orrát ne fürdesd meg hanem kend be Canestennel vagy Terbisillel. Az is jó lesz ilyen kényes területen.
én is fürdetem néha a malackámat, ha nagyon büdi.
a 92%-os nagyon jól leírta.
az enyém néha még élvezi is.
mikor végzünk, megvárom, h lerázza magát, így nem kell annyira törölgetni.
hajszárítóval szárítom, sajnos elég sokáig tart, mivel sűrű a szőre és rozettás. ha a tied is az, akkor a forgóinál kicsit tovább szárítsd mert ott bent ragadhat a víz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!