Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Agresszív kisállat. Mit...

Agresszív kisállat. Mit tegyek? (lent)

Figyelt kérdés

Van egy duprasim más néven zsír farkú egér. Fél éve kaptam de nagyon agresszív nem lehet hozzányúlni mert elrohan vagy megharap ami vérzik is. Elöször feláll két lábra elkezd kapkodni a mancsaival (közben csipog-nyöszörög) és csukott szemmel megharap mit csináljak vele?

amúgy fiú nem hiszem hogy lehetne ivartalanítani

:(

2010. aug. 28. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a zsírfarkú egér társas állat. Lehet, hogy jót tenne neki, ha kapna egy társat. Bár két hím nem biztos, hogy jól kijönne egymással, ha csak ketten lennének, szóval vagy veszel nőstényeket is, de akkor szaporodni fognak. Igazából szerintem nem tesz jót neki a magány.
2010. aug. 28. 22:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Úgy nyúlj be hozzá, hogy a tenyeredben kaja van. Megérzi majd az illatát és támadás helyett falatozni fog.

Az én hörcsögeim is rettentő félősek voltak, így szelidítettem meg őket. A végén már ha csak betettem a kezem, ugrottak is bele és másztak fel rajta.

Édesek voltak.

2010. aug. 28. 22:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen volt a csincsim, bár mellette volt még 4

mikor 2 napig külön élt tőlük, hihetetlen de normális lett, majd visszatettem és újra harapott

ha elmész előtt mindig beszélj hozzá és simogasd meg de csak 1x és utána gyere is el

ha megint arra mész megint 1 simi

és idővel megtabulja hogy ha benyúlsz csak ennyi fog történni (nekem bevált)

2010. aug. 28. 22:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem értek hozzá, de talán ezen a fórumon találhatsz segítséget hozzá, ha más nem mond jobbat.

[link]

Sajnos kisemlősöket nem műtenek, hacsak nem nagyon-nagyon-nagyon életbevágóan fontos, mert az altatás nem biztonságos, nagy az esélye, hogy műtét után nem ébred fel.

2010. aug. 28. 22:13
 5/6 A kérdező kommentje:

köszi a gyors válaszokat!

próbáltam már a kajásat de hunyorgott aztán harapott :/

2010. aug. 28. 22:20
 6/6 anonim ***** válasza:
A válasz egyszerű ne közelíts úgy mint egy támadó!Húzd el párszor a kezed mielőtt felemelnéd, de ne hirtelen!Így felfogja, hogy te nem támadni akarsz hanem barátkozni. ;)
2010. aug. 29. 02:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!