Szerinted meg fog gyógyulni? és mit tehetnénk érte?
szóval.. tegnap a bátyám és a haverja cangázás közben találtak egy pici és beteg nyuszit:s (értsd: tiszta csipa és seb a szeme, ki sem tudja nyitni, csontsovány, seb van az orrán, a füle végén, és a füle olyan mintha egy párszor már begyógyult volna.:s) a szemét kamillateával borogatjuk és törölgetjük, mert a kis csipás cicáknál bevált, és nála is segíteni látszik, és adtunk neki rengeteg levelet, almát meg karalábét.. mostmár nagyon boldog:) de egyik probléma sem múlt el
. _ . :( szóval szerinted meg fog gyógyulni? és mit tehetnénk érte?
Szia!
A nyuszi valószínüleg myxomatózisos. [link] .
Sajnos általában nem gyógyítható, de érdemes lenne elvinni nyúlhoz értő állatorvoshoz.
Szerintem is myxomatozis, nagy járvány van
Azonnal vidd orvoshoz, aki nyúlhoz is ért.
Ha megírod, hol laksz, megtudom, ki a legközelebbi nyulas doki
van még remény
A kamillás szemtörölgetést csak max. egy hétig alkalmazd, mert kimarhatja a szemét. Szerintem is mixo lesz, de olvastam olyan nyusziról aki túlélte. Sürgősen vidd orvoshoz, és kérj immunerősítőt is (Laktiferm) Ha biztos hogy törpenyúl: holland törpe: rövid max.5cm-es fülek, tompa orr, akkor max másfél kilós lehet. De nézegess fajtákról képeket www.torpenyul.hu
Itt vannak az adható és a tiltott ételek [link]
Szorítok érte!
18. kerületben van egy nagyon jó nyulas doki!!!
az én nyuszimnak rákja volt, rendbehozta, és most egy boldog öt éves nyulkó, aki nagyon virgonc (de ez most mindegy) myxomatózis gyógyítható, de sürgősen vidd dokihoz!
és nagyon becsületes, hogy törődsz vele, remélem rendbe fog jönni, addigis jó egészséget nektek!
mostmár nem fog meggyógyulni mert tegnapelőtt meghalt.:( olyan hirtelen!.. de legalább nem szenvedett:(
azért köszönöm a válaszokat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!