Ha újra legalizálnák Magyarországon a főemlős-tartást, tartanál valaki kis makit vagy majmot, vagy nem? Miért?
Nem, mert nem szeretném azzal kínozni, hogy egy olyan életbe kényszerítem, ami neki nem természetes.
Az állatkertben is mindig a majmokat sajnálom a legjobban.
Öltönyt húznék rá és demokratikus úton megválasztanám minisztetelnöknek.
oh, wait...
Hogyne lenne a selyemmajom főemlős. A selyemmajmok a csuklyásmajomfélék családjába, az orrtükör nélküliek alrendjébe és a főemlősők rendjébe tartoznak. Az összes majom főemlős.
És én nem tartanék. Semmilyen vadállatot nem tartanék fogságban.
5ös: "„14. § (1) Fõemlõsök élõ egyedei – a közönséges makákó (Macaca fascicularis), a rhesusmajom (Macaca mulatta) és
a közönséges selyemmajom (Callithrix jacchus) állatkísérletekrõl szóló kormányrendeletben meghatározott
intézményben tartott egyedei kivételével – kizárólag az állatkert és az állatotthon létesítésének, mûködésének és
fenntartásának részletes szabályairól szóló miniszteri rendeletben foglalt tartási feltételek teljesítése esetén tarthatók"
Idézet innen: A Kormány 41/2013. (II. 14.) Korm. rendelete
a veszélyeztetett vadon élõ állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó
nemzetközi és európai közösségi jogi aktusok végrehajtásának egyes szabályairól szóló
292/2008. (XII. 10.) Korm. rendelet módosításáról
A selyemmajom főemlős? Miket meg nem tudok. Azt hittem, csak az emberszabásúak a főemlősök.
Mindegy, akkor mától utálom a selyemmajmokat is.
Szép dolog az állatszeretet, de egy relatíve okos állattal arányaiban és minőségében is sokkal többet kell foglalkozni, mint mondjuk a halakkal. És honnan lesz párja? Mi lesz a szaporulattal? Hozzáértő állatorvost honnan szerzel? Szobatisztaság? Élettér? Biztonság? Milliónyi nehéz kérdés vetődik fel, ha felelősen akarod csinálni. A törvényektől függetlenül elég kemény dió.
És nagyon igaza van annak a hozzászólónak, aki szerint vadállatot hobbiból fogságban tartani kegyetlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!