Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért szökik meg a nyuszim,...

Miért szökik meg a nyuszim, ha ölbe akarnám venni?

Figyelt kérdés
Van nyuszim és nem tudom ölbe venni. Folyton kiugrik a kezemből amikor megszeretném fogni és ha megfogom akkor ugrál és nem tudom arra szoktatni, hogy az ölembe legyen. Sok helyen olvastam, hogy az ölébe van a nyuszi, de nekem nem sikerül. Segítsetek valahogy.
2010. aug. 25. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
A nyúl alapvetően nem egy ölbeállat. (Habár olyan kis édes gyömöszölni valónak látszanak) Elég "földhöz ragadtak", nem szeretik ha emelgetik, felveszik őket és ölben sem szeretnek lenni. Persze ez nyuszifüggő is, vannak nyulak amelyek elég nyugisak és jól tűrik az ölben ücsörgést de vannak kis önfejű vadócok akik rögtön kitépik magukat a kézből. Persze valamennyire lehet őket szoktatni. Először csak nagyon rövid időre próbáld az öledbe venni és úgy hogy térdelj vagy ülj le a földre hogy a nyuszit minél kevésbé kelljen megemelni. Legyen mindig a kezedben egy kis csábító jutalomfalat hogy megérje neki nyugton maradni az öledben.:) De akárhogy is a nyuszi nem olyan mint egy macska, sosem fog élvezettel az öledben terpeszkedni órákig.
2010. aug. 25. 19:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot. :) Kipróbálom. :D
2010. aug. 25. 21:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Jaj dehogynem fog az öledben terpeszkedni, a miénk legalább is szeret a barátom ölében lenni, és simogattatni magát (közben meg ropogtat, vagy nyalogatja a karját). Soha nem szoktattuk ölbe, csak egyszerűen hoztunk egy almát és elkezdtük enni, ő meg jött és a nyakunkba mászott érte, aztán mikor megkapta ami akart, leugrott. Majd kis idő múlva visszajött és befeküdt a barátom ölébe. Az enyémben nem fekszik, így én a földön szoktam dögönyözni.
2010. aug. 25. 22:22
 4/6 A kérdező kommentje:
de arri lehetett. :D nah kiprobálom, az almát eszek.xD
2010. aug. 26. 22:06
 5/6 anonim ***** válasza:
sok nyuszkó nem szereti ha ölben van pl az enyémet beveszem az ölembe és ha nem kap 2 percig valami nyámnyolnivalót rágja a pulóveremet és kaparja a lábamat de amiután kap egykis banánt elfekszik az ölemben és egy jóízűt szunyókál!
2010. aug. 27. 20:50
 6/6 anonim ***** válasza:
én sosem szoktattam őket semmihez. :) imádnak az ölembe lenni... napokat tudnának az ölembe lenni. :) ha felveszem,nyugisan van a kezemben,ha simogatom két három perc alatt elalszik. :):) ezek szerint nekem szerencsém van a nyuszikban :)
2010. szept. 3. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!