Házinyulat szabad simogatni sok ideig???
Kissebb koromban volt egy nyuszim és azt a szüleim nem engedték hogy simogassam, játszak vele mert megdöglik ha hozzányúlunk. Tudom hogy a kissebeknél így van de pl 7 hetes nyuszinál szerintem nem. De ők a felnőtt nyulaknál is ezt mondták.
Most eltelt 6 év és van egy házinyulunk (barátom vette) és nem tudom hogy mennyire szabad simogatni.... Lakásban van egy ketrecben 6 hetes és 3 napos.
Igen, csak a szőre le ne kopjon 😂
A kis nyuszikat nem szabad általában ami az anyjuk mellett van, mert el löki magától és bele pusztulnak a kicsik
Szabad simogatni, sőt kell is, úgy fog hozzád szokni. Először csak óvatosan közelíts hozzá, ha nem fél, akkor lehet simogatni amennyi jólesik, meg amennyit engedi magát. Vannak nagyon kezes és kevésbé simis nyuszik is, de azért a többség eléggé szereti. Emelgetést annyira nem szeretik, de nem árt, ha valamennyire azért megszokják, illetve a hátára sose fektesd.
Nyúltartás fontos tudnivalói megvannak?
Kiskutyákat/ macskákat azért nem szabad emelgetni mert sérve lesz azaz kifog jönni a feneke lyukán a végbele és fájni fog neki székeléskor.
Úgy szabad csak emelgetni, hogy a kezedet a feneke alá helyezed,
Gyereknek hiába mondod el, hogy így vagy úgy emlegesse a kis kedvencet úgy sem foglalkozik vele, nem azért mert leszarja vagy hülye, képtelen felfogni hanem azért mert gyerek és mindent jobban tud. :)
Semmi rossz nincs abban, hogy a gyerekeket leszoktatják a kis állatok emelgetéséről.
A végtelenségig lehetne sorolni, hogy mennyi bajtól óvja meg a szülő a gyereket, kisállatot ha rá neveli a gyereket, hogy kis állatot nem emelgetünk.
Simogassa úgy, hogy a földön van pont ugyan olyan.
Ez alap nem csak gyerekek hanem felnőttek esetében is, hogy kis állatot nem emelgetünk!
Pont amiatt amit az előttem hozzászóló leírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!