Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért fél a hörcsögöm az...

Miért fél a hörcsögöm az emberektől?

Figyelt kérdés
1 napja van nálam a kislány dzsungáriai törpehörim. Állatkereskedésben vettük, ahonnan az előzőt is,aki fiú, de azzal semmi baj. Ő normális. De a kislány rendesen fél az emberektől. Amint meglát valakit, fut a házába. Kézbe természetesen nem lehet venni. Nasikkal (szotyi, alma) is próbáltam odacsalogatni, de semmi. Elfut. Mitől lehet?
2008. dec. 5. 20:38
 1/3 anonim ***** válasza:
91%

Egy nap alatt ne várd, hogy megszokja az új környezetet, hangokat és szagokat.

Egyébként is a lány hörik sokkal félénkebbek és harapósabbak mint a fiúk. Nekem a lány hörit soha nem lehetett kézbe venni azonal harapott, a fiú hörit meg állandóan lehetett simogatni hurcolni mindnefelé a lakásban.

Adj neki kis idős és sok szeretetet, hogy szelídebb legyen.

2008. dec. 5. 20:54
 2/3 anonim ***** válasza:
mennyi idős a höri? pici még? mert ha idős már akkor nem igazán tucc semmit tenni.de ha még kicsi adj neki időt.kicsit szokja a környezetét is. de azért próbáld csalogatni.én azt csináltam hogy a kezem beraktam és mozdulatlanul hagytam,hadismerkedjen a szagommal.aztán idővel előbújt, szaglászgatott másnap már a kezembe is ült.türelem!
2008. dec. 14. 21:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, tényleg idő kellett, mostmár hagyja, hogy megfogjam, mindenki más kezében pedig nem mer megmaradni, mintha megismerné a kezemet. :)

Amúgy 3 hónapos múlt.

2008. dec. 15. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!