Van olyan rágcsáló ami kisebb mint egy tengerimalac de
nagyobb mint egy egér?
Figyelt kérdés
Még egy fontos szempont lenne, hogy ne éjjeli legyen.
2021. ápr. 21. 07:43
1/9 anonim válasza:
Patkány, degu. Utóbbi irtó jófej!
2021. ápr. 21. 07:48
2/9 anonim válasza:
ha már degu, akkor csincsilla is szóba jöhet. bár ezek kb. egy méretek (emlékeim szerint) a tengerimalaccal
2021. ápr. 21. 07:55
3/9 anonim válasza:
“Sajnos” a legtöbb rágcsáló az éjjeli állat...
A csincsilla az elég jól átszoktatható, de társas állat, tehát több kell és nem is a legideálisabb kezdő rágcsáló tartóknak.
Az aranyhörcsög már jobban ajánlott kezdőknek, viszont csak magányosan lehet tartani. De Ő is éjszakai...
A cukormókusok, amennyire én tudom szintén társas állatok, de ugyancsak éjszaka aktívak inkább.
2021. ápr. 21. 07:57
4/9 anonim válasza:
A hörcsög de ő éjjeli állat viszont na
2021. ápr. 21. 08:03
5/9 A kérdező kommentje:
A patkány és a degu mennyire való "kezdőknek"? Volt már korábban hörcsögöm, tengerimalacom és futóegerem is, ahogy fehéregerem is, de már vagy 8 éve nem tartottam rágcsálót.
Mekkora a fent említett 2 állat mozgás és helyigénye?
2021. ápr. 21. 08:18
6/9 anonim válasza:
Degu, mókus, patkány, utóbbi éjjeli féle, főleg hajnalban és szürkületkor aktív, deguban, mókusban nem vagyok biztos.
Viszont a degunak és a patkánynak majdhogynem nagyobb hely kell mint a tengerimalacnak, két malac elvan egy 120x60-as ketrecben vígan, viszont a patkány/degu szereti a magasságot, alapterületre kicsit kisebb ketrec is elég nekik de magasságra 3-4x akkora.
2021. ápr. 21. 08:21
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Jöhetnek még tippek.
2021. ápr. 21. 08:22
8/9 anonim válasza:
#5 patkányom sok volt, deguval csak találkozni volt szerencsém, viselkedésre hasonlóak voltak, ha jól vannak szocializálva elképesztően érdeklődőek, emberszeretőek, volt olyan patkányom aki követelte az emberi figyelmet, jól elvolt a fajtársaival is de egyszerűen imádta az idegeneket, mindenkit megszagolt, valakinek a karjába is mászott, igazi személységek, degukkal egyszer találkoztam, ismerősömnek hála, kinyitotta a lakhely ajtaját és a kis degu csapat gyakorlatilag csüngött rajtam, mindent megnéztek, megszagoltak ,a ruhám alá is be akartak mászni, imádnivalóak.
2021. ápr. 21. 08:24
9/9 anonim válasza:
Patkány vagy degu. De viszont a hörcsög nagyon megfelelő lehet csak az a baj hogy éjszaka aktívabb de nagyon cuki és könnyen megszelidíthető.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!