Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A degum görcsrohamokat kap....

A degum görcsrohamokat kap. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Pár hete jelentkezett nála először, akkor azt hittem fuldoklik mert éppen evett. Tegnap és ma viszont már rendszeresen és egyre gyakrabban jelentkezik. A lábai görcsösen ránganak és kicsit lehangolt is. " napja még semmi baja nem volt. Sajnos állatorvoshoz nem tudom elvinni mert vagy nem tud vele mit kezdeni vagy kiröhögne (kisvárosok hátránya). Ha valaki tud valami okosat, vagy tapasztalt már ilyet lécci segítsen. Nem öreg, olyan 8 hónapos lehet (pontosan nem tudom, de nincs 1 éves). Köszönöm!
2010. aug. 21. 22:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Menj el egy patikába, és vegyél kalcium-foszfátot, azt szórd az eledelére! És figyeld! Eszik? Hogyan mozog? Nem lógatja féloldalasan a fejét? Nem gennyes a szeme?

Érdemes elvinni állatorvoshoz, ellenőrizni, hogy nem szenved-e esetleg agyhártyagyulladásban, tesztcsíkkal ketont keresni a vizeletében. De jó eséllyel csak kálcium hiánya van, és akkor a kalcium-foszfát segíteni fog!

Jobbulást!

állatorvostan-hallgató

2010. aug. 21. 22:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Valami házi gyógyszer nem lenne jó neki helyette? Mert hétvégén nincs patika a hétfőt meg lehet nem éli meg:( Nem lógatja a fejé. Szerintem a szeme sem gennyes de viszont ma még nem sokat láttam enni. Attól félek kicsit hogy nem e agyhártya gyulladása van mert az fertőző. A neten rákerestem de semmi jót nem találtam erre:( Remélem helyre jön:S
2010. aug. 21. 22:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Am köszönöm szépen a választ:) Ha máskor nem hétfőn megpróbálok szerezni:) Köszi mégegyszer
2010. aug. 21. 23:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia, ismét a leendő állatorvos vagyok.

Ha agyhártyagyulladása van, akkor az emberre is veszélyes, de kizárólag harapás útján terjed. Ha nincs patika, akkor menj el az állatkereskedésbe, ott vehetsz madaraknak való meszet, azt is használhatod összetörve. De ha rosszul van, mégiscsak állatorvos kéne! Hol laktok? Nézz utána, van-e ügyelet! A ketontesztet azért írtam, mert a deguk gyakran cukorbetegek lesznek, ekkor viszont sokat isznak (és esetleg a szemük elfehéredik). Agyhártyagyulladás esetén viszont nem sokat lehet értük tenni!

Mennyit iszik? Van-e bélsár?

2010. aug. 22. 14:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt kérdezném még, hogy csak egyik vagy mindkét oldalon jelentkezik-e a görcs, és hogy észrevettél-e olyat, hogy rágcsálja a lábát?
2010. aug. 22. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!