Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hirtelen rosszul lett kisnyula...

Hirtelen rosszul lett kisnyulak, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Kb. 2 hete találtunk két pár hetes vadnyulat, akik nagy valószínűséggel el voltak árvulva. Hazahoztuk, és itthon próbáltuk táplálni őket tejpótló tápszerrel. Vidámak voltak, ettek, híztak, játszottak, már a zöldet is kezdték kóstolgatni. Minden szépen ment, egészen ma reggelig. Az egyik kisnyulat kifeküdve, elnyúlva találtuk, a másikkal ekkor még minden rendben volt. Először azt hittük a lába miatt van, ugyanis pár napja fájlalta kicsit, de nem tűnt komolynak. Nagyjából 20 percre rá a másik is hasonló tüneteket mutatott. Hajnali 2 körül láttam őket, akkor még a ketrecükben játszadoztak.

Tanácstalanok vagyunk, nem értjük mi lehet a baj, esetleg valami ötlet/tanács?

2021. ápr. 13. 09:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Amiket itt leírtál hogy miket adtál neki enni, attól simán elpusztulhatnak. Azok az üvegházi zöldségek nem egy kis nyúl számára valók. Tele vannak műtrágyával, vegyszerekkel. Még emberi csecsemőnek sem egészséges ilyeneket adni.

Nálunk egy alkalommal baromfik pusztultak el attól, hogy oda adtuk nekik a boltban kapható retek levelét, pedig felnőtt állatok voltak, és lényeges igénytelenebbek mint egy nyúl. Az állatorvos mikor kijött, megállapította hogy mérgezés, és a permetes reteklevél okozta.

2021. ápr. 13. 10:22
 12/24 anonim ***** válasza:
79%

Ezek szerint napom óta latogattátok a fészket. Könnyen lehet hogy az anya megérezte a szagotokat, és ott hagyta a nyulakat. Egyébként akkor ha is eljuthattál volna odáig, hogy értesz a nyulakhoz? Ha nem akkor szakember segítségét kéred.

Egy nyúlnak nem 3 kölyke születik, hanem lényegesen több, és könnyen lehet hogy a fészek lakókat átmenekítette máshova, ezeket meg magára hagyta elpusztulni, mert élet szagot érzett rajtuk.

2021. ápr. 13. 10:25
 13/24 A kérdező kommentje:
16 vagyok, jelenleg matek meetem van, a szüleim dolgoznak, kétségbe vagyok esve és csak segíteni szeretnék rajtuk. Ezért írtam ki ezt a kérdést, mert jelenleg nem tudok semmit se tenni, és reméltem, hogy valaki járt már így, el tudja mondani a tapasztalatát, vagy esetleg megnyugtat
2021. ápr. 13. 10:35
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
A nyulak haldoklanak. Nem kéne 16 évesen haza vinni vadon élő állatokat, de már többször leírták, hogy hívjál már orvost, vagy valami állatmentőt. A telefonszámokat az interneten is megtalálod, nem valami nagy was ist das, der ennyit se teszel, csak itt rimánkondsz. Vagy talán nincs telefonod? Tegyél már valamit a nyulakért,
2021. ápr. 13. 10:37
 15/24 A kérdező kommentje:
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a válaszát, nem szeretnék ellenszenves lenni, csak kissé ideges vagyok miattuk. Jogos amiket írtok, viszont abban a helyzetben, önzőséget mellőzve az tűnt a lehető legjobb döntésnek, hogy elhozzuk őket.
2021. ápr. 13. 10:44
 16/24 A kérdező kommentje:
Fel lett véve a kapcsolat
2021. ápr. 13. 10:46
 17/24 anonim ***** válasza:
82%

Vadnyulak emberi környezetben elég hamar elpusztulnak, nem való nekik a bezártság. Nem az sem elég, hogyha a kertben rohangászhatnak.

Minél hamarabb szabadon kell őket engedni, máskor meg nem összefogdosni mindenféle elárvultnak hitt vadállatot.

2021. ápr. 13. 10:56
 18/24 anonim ***** válasza:
30%
Legjobb döntés az lett volna felkerestek egy szervezetet ami vadon elő nyuszikkal foglalkozik . Hiszen ti semmit se tudtuk arról , hogyan kéne vadon elő nyuszival foglalkozni . Szegény állatok szenvednek a felelőtlen emberek miatt .
2021. ápr. 13. 11:08
 19/24 anonim ***** válasza:
40%

A kérdező felfogta, hogy hiba volt, máskor jobban átgondolja amit tesz, de minek agresszivkodni ha már megtörtént az eset? Már minek hordjátok le?

Értem a feszkót de utólag inkább normálisan informáljátok, hogy legközelebb ilyen NE legyen, pláne hogy 16 éves, jót akart még ha ez elsőre fordítva is sült el.

A nyuszisokkal pedig fel lett véve a kapcsolat, valószínű nem lesz velük semmi gond.

Nekem anno papám mentett kis nyuszit, nem is akárhogy, egy sas előtte kapta el ő pedig reflexből elkapta és kitépte a karmai közül, 2 hétig karmolásokkal az arcán ment dolgozni. Pár hétig hasonlókkal etette, meg volt lepődve, de amint elmúltak a sérülései szabadon lett engedve. Ez csak egy kis mellékes sztori az emlékére. :)

2021. ápr. 13. 11:35
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kapja a tette miatt az ívet, máskor is pont így fog dönteni, mert senki nem mondta neki hogy szar döntés. Így legközelebb talán eszébe jut, hogy nem árva, csak nincs a nyúl fészeknek zárt ajtó (bár szerencsésebb lenne, akkor talán az ember nem nyulkál bele mindenbe, pláne abba amihez nem ért)
2021. ápr. 13. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!