Mit csináljak, ha ma reggel egy újszülött kisnyulat találtam a törpenyusziaimnál? Vigyem el állatorvoshoz?
Nem tudtam, hogy vemhes a nyulam... Ma reggel kimentem megetetni a törpenyulaimat, de találtam egy halott nyúl fiókát a ketrecben. Az előző napokban egyáltalán nem láttam semmi változást a nyuszimon. Az a leges leg furább, hogy a ketrecben volt még egy elkékült, fejletlen másik nyúl feje is. Ezt nem értem... nem hinném, hogy a nyuszim megette volna saját kicsinyét. Főleg hogy a ketrec egyáltalán nem is volt véres.
Lehet, hogy koraszülöttek voltak, és azért nem épített az anyanyúl fészket? És lehetséges, hogy még lesznek újabb kisnyulak? Akkor mostmár külön kellene tartanom a 2 nyuszimat egy ideig?
Mit tegyek? Vigyem el állatorvoshoz?? :o
Vidd dokihoz. Egyébként valószínűleg megette a kisnyulakat, ez elő szokott fordulni.
Ha 2 nyuszit tartasz együtt valószínűleg az egyik bak nyuszi és újra vemhes a nőstény, ilyen hirtelen fedeztetésnél meg megin előfordulhat az, hogy megeszi a piciket.
Mindenképp egzotikus végzettségű dokihoz vidd a nyuszit és kérj minél hamarabb időpontot az ivartalanításra mert ezek a hirtelen párzások nagyon megviselik a nyuszi szervezetét és így nagy valószínűséggel méhdaganat vagy méh gyulladása lesz a nyuszidnak amit meg kéne előzni mert ha bekövetkezik akkor életmentő műtét kell majd a nyuszidnak és sokszor nem élik túl.
Az anya nyúlnak még ma doki, mert holnapra elpusztul
Szülés után gyakori a magas láz és ebbe bele halhatnak ha nincs kezelve.
A kicsik miatt is el kell menned a dokihoz. Nagyon figyelj oda milyen dokit választasz mert a falu legjobb orvosa vagy akina kutyád- cicád életét mentette meg az nem jó. Csak egzotikus végzettségű dokihoz vidd a nyuszit akkor is ha 200 kilométert kell utazni.
Attól még,hogy nincs vér,megehette:(
Ez nem úgy műköfik,hogy kifejlődik a fejük,aztán a testük...
És az anyanyúlnak sürgősen orvos mert pöri lesz vacsorára!
Összeraktál két ellenkező nemű ivaros nyulat és nem számítottál rá, hogy a nőstényed vemhes lesz. Ez nekem fura! Ha nem akarja szándékosan szaporítani az ember, akkor nem rakja össze őket. Vagy nem ismerted a nyulaid nemét?
Első fialásnál gyakori, hogy nem sok a kölyök, sokszor csak 2-3 az alomszám, és sok anya első fialásnál nem épít fészket, és/vagy megeszi a kölykeit, de én elvinném a nyulat dokihoz, mert ki tudja van-e még benne, vagy valami egyéb problémája lesz-e.
Egyébként milyen idős a nőstényed? Ilyen "véletlen" párzásnál szokott az lenni, hogy a nyúl túl fiatal a fialáshoz, mert a gazdi nem választotta szét őket időben.
Elvittem. Éppen most műtik ki belőle a sok halott kicsi nyulat...:((
Szegény lehet, hogy bele is fog halni az altatásba, úgyhogy nagyon izgulunk érte...
Az altatásba nem hiszem,max a műtétbe...
Több nyúl is bentmaradt?
Éljen a felelőtlen állattartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!